Istorijski duel, Sakari posle 210 minuta prošla u četvrtfinale

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 07.09.2021.
10:10
Izvor: Sportske.net

Sjajna Grkinja!

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Grčka teniserka Marija Sakari plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je jutros pobedila sedmu teniserku sveta Kanadjanku Bjanku Andresku posle tri seta, 6:7, 7:6, 6:3.

Sakari, 18. teniserka sveta, pobedila je posle tri sata i 30 minuta i prvi put u karijeri se plasirala u četvrtfinale Ju Es opena. Meč se završio u 2.13 po lokalnom vremenu, što je najkasnije završeni meč u ženskoj konkurenciji u istoriji tog turnira.
U prvom setu obe su napravile po jedan brejk i odigran je taj-brejk, koji je Andresku dobila sa 7:2. Teniserke su u drugom setu napravile po dva brejka i ponovo su igrale taj-brejk, koji je Sakari dobila sa 8:6.

Andresku je dobro počela treći set, povela je sa 2:0, ali je Sakari posle toga zaigrala bolje i pobedila, čime je prekinula niz Andresku od 10 pobeda na Ju Es openu.

Sakari će u četvrtfinalu igrati protiv Čehinje Karoline Pliškove, koja je pobedila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 7:5, 6:4.

Andresku je šampionka Ju Es opena iz 2019. godine, kada je pobedila Amerikanku Serenu Vilijams. Ona prošle godine nije igrala zbog povrede kolena, zbog koje je propustila celu sezonu.

Kanadjanka je danas pretrpela prvi poraz u glavnom žrebu Ju Es opena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak