Kakav dan za Janka Tipsarevića! Bravo, majstore!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.08.2016.
21:57
Izvor: Sportske.net

Fenomenalan start Janka Tipsarevića na US Openu, najveća pobeda od povratka na teren posle povrede!

BETA/AP Photo/Frank Franklin II
BETA/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Posle loših vesti koje su nam ''servirale'' naše teniserke Ana Ivanović i Aleksandra Krunić, večeras nas je neizmerno obradovao Janko Tipsarević!

Srpski teniser je posle velike borbe uspeo da savlada domaćeg tenisera Sema Kverija sa 3:1, po setovima 7:6 (7:4), 6:7 (0:7), 6:3 i 6:3!

Ako ste zaboravili, u pitanju je onaj Amerikanac koji je nedavno na Vimbldonu zagorčao život Novaku Đokoviću, savladavši ga u ranoj fazi turnira...

Tri sata i dvadeset minuta trajala je borba Tipsarevića i Kverija, inače 29. nosioca na US Openu. Mogao je Janko da dobije prvi set i pre taj-brejka, ali je u finišu seta ispustio brejk prednosti, pa je Kveri produžio neizvesnost.

Ipak, u trenucima odluke Janko je bio koncentrisaniji, dobio je taj-brejk sa 7:4 i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu slična slika, ali u obrnutim ulogama bili su Tipsarević i Kveri. Amerikanac je prvi stigao do brejka, Janko uzvratio, ali nije imao snage za potpuni preokret u taj-brejku, koji je Kveri dobio ''sa nulom''.

Ali, ovo nimalo nije poremetilo Tipsarevićevu koncentraciju, kao ni pojedine sudijske odluke na njegovu štetu. Srpski teniser je još više podigao nivo svoje igre, što je posebno došlo do izražaja u trećem setu, kada je stekao dva brejka prednosti i onda trutinski priveo posao kraju.

Ni u četvrtom setu Janko nije dao rivalu mnogo šanse za eventualni preokret. Napravio je jedan brejk koji je održao do kraja i zasluženo izborio plasman u drugo kolo.

Njegov naredni rival biće Španac Pablo Karenjo Busta (39. na ATP listi), koji je u prvom kolu imao mnogo lakši posao. Savladao je Belorusa Ilju Ivašku sa ubedljivih 3:0.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke