Kirjos pobedio posle preokreta i burnih reakcija! Sledi pravi spektakl!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.02.2021.
13:18
Izvor: Sportske.net

Ipak ide u treće kolo.

Beta/AP Photo/Hamish Blair
Beta/AP Photo/Hamish Blair

Povezane vesti

Posle tri i po sata borbe, australijski teniser Nik Kirjos plasirao se danas u treće kolo Australijan opena.

On je posle velike borbe u pet setova savladao Francuza Uga Umbera rezultatom 3:2, po setovima 5:7, 6:4, 3:6, 7:6 (7:2) i 6:4, pa će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv jednog od glavnih favorita za titulu, Austrijanca Dominika Tima. Biće to, ne sumnjamo, pravi spektakl u Melburnu.

Kirjos je sve vreme imao veliku podršku sa tribina, sa čime se mladi Umber odlično nosio, ne pokazujući bilo kakvu nervozu u najvećem delu meča.

Francuski teniser je dobio prvi i treći set, uz po jedan brejk, a Kirjos je na isti način osvojio drugi, kada je počeo i Kirjosov verbalni duel sa glavnim sudijom, Marijanom Veljović, o čemu opširnije možete da čitate OVDE.

U četvrtom je Umber ponovo bio bolji, opet je imao brejk prednosti i došao do meč lopte. Ali, nije iskoristio priliku, što je australijskoj publici dalo dodatni podstrek za još snažniju podršku Kirjosu, a temperamentni Australijanac je to umeo da iskoristi, iako je i u petom setu imao novu raspravu sa Marijanom Veljović zbog uređaja koji signalizira kontakt loptice sa vrhom mreže prilikom servisa.

Nedugo posle toga, Kirjos je napravio brejk, poveo sa 3:1 u petom setu i tu prednost je do kraja uspeo da održi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke