Ko će vladati svetskim tenisom kad se povuku Novak, Rafa i Rodžer? Ovo je Vilanderova prognoza

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.08.2018.
14:38
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Nekadašnji teniser, a sada dugogodišnji komentator na ''Jurosportu'' izneo svoju novu procenu.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer i dalje dominiraju svetskim tenisom na zadovoljstvo brojnih ljubitelja ovog sporta.

Ali, sva trojica su već u poznim igračkim godinama, pogotovo Fededer, pa se postavlja pitanje i ko bi mogao da ih na pravi način nasledi.

Do sada se dešavalo da poneko od mlađih bljesne, ali u konkurenciji pomenute trojice, ne uspevaju da održe kontinuitet dobrih rezultata. Najsvežiji primer je mladi Grk Stefanos Cicipas, koji je briljirao na ''Rodžers kupu'', pobedio Đokovića, Tima, Zvereva, Andersona, stigao do finala gde ga je zaustavio Nadal, a onda u Sinsinatiju ispao u prvom kolu od Gofana.

Ovu temu prokomentarisao je Mats Vilander u intervjuu ''Novostima'' i tom prilikom izdvojio Cicipasa kao jednog od potencijalnih naslednika ''velike trojke''. Uzgred, Nadala i Đokovića vidi kao glavne favorite za titulu na US Openu.

''Rafa i Novak, ne bih Rodžera svrstao u istu kategoriju. Đoković se nije skroz vratio, ima tu još prostora za napredak. Najčudnije je to što je sada 2018, a i dalje pričamo o 'matorcima'.

Još je glavna tema ko je 'GOAT'. Nema novih klinaca. Siguran sam da će u nekom trenutku Zverev i Kirjos zavladati, ali to neće biti pre odlaska trojice najboljih. Možda Cicipas, Šapovalov ili Rubljev uđu u polufinale i naprave iskorak.

Ne treba da žalimo što ne dolaze novi šampioni, uživajmo u najjačoj teniskoj eri ikada'', objašnjava Vilander.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Saturday, 25.08.2018
07:10

Rafa i Nole ce igrati jos 4-5 godina, od danasnjih tenisera niko nemoze da se poredi sa njima..

avatar
Znajsha
Friday, 24.08.2018
10:35

Nijh trojica su odigrala oko 130 medjusobnih meceva.Malo li je.

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 23.08.2018
14:49

Rafa , Nole i Federer su potpuno druga liga , visok standard nedostizan sa ostale .

avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 23.08.2018
22:46

to su igraci koji su jedni druge cinili boljim. Jedino je Federer imao prazan hod kada je osvajao sve redom dok ova dva majstora nisu stasali pa se nakupio titula....zato u poslednjih 10 meceva je mislim 8-2 za djokovica. Ali sve na stranu rec je o 3 najveca igraca u istoriji i svaki jje poseban na svoj nacin, ima nesto po cemu je unikat i zasluzuje postovanje.

avatar
Hannibal Lecter
Friday, 24.08.2018
17:54

O tome i pricam federer igra prefinjeno, deluje kao da je dosao rekreativno da se zabavi. Nadal je cist profesionalac ulazi u mec da samelje protivnika i sve je postigao suvim treningom. Manjak talenta je nadoknadio radom. Dok Djokovic je najkompletniji, sirok asortiman napada, mentalan sklop neverovatan. Ne treba zaboraviti da je Djokovic poslednji od njih dostigao vrh, mnogo puta gubio finala na pocetku jer su ovi vec imali iskustvo. Posle takvih poraza na startu karijere ne znam da li bi mogao neki igrac da dostigne ove visine osim Djokovica....

avatar
Momcilo Stojanovic
Friday, 24.08.2018
09:03

Mečevi Novaka i Nadala su epski i nešto što će se teško ponoviti u istoriji tenisa.Federer je elegantniji,ali ,strast,snaga,brzina iz mečeva Rafe i Noleta je vrh ,nedostižan za neki sledeći par divova.