Ko su najteže Đokovićeve prepreke na putu ka 10. trofeju u Melburnu?

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.01.2023.
16:54
Izvor: Sportske.net

Ostao je samo još jedan grend slem šampion.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Nema više Rafaela Nadala, Danila Medveda, Kaspera Ruda, Saše Zvereva ni Nika Kirijosa u glavnom žrebu ovogodišnjeg Australijan opena, a u Melburnu se nije ni pojavio prvi igrač sveta Karlos Alkaraz zbog problema sa povredom.

Ko je ostao na putu Novaku Đokoviću do osvajanja 10. Australijan opena i ukupno 22. grend slem titule?

Australijan open doneo nam je mnogobrojna iznenađenja, a još nije prošla ni prva nedelja turnira u Melburnu.

Ipak, ono što je za nas najvažnije Novak Đoković je još uvek tu. U prvom kolu naš teniser je bio ubedljiv i sa 3:0 savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu, da bi malo više potškoća imao u narednoj rundi kada mu je protivnik bio Francuz Enco Kuako, kome je Novak dozvolio set.

U narednoj rundi Đoković se sastaje protiv Bugarina Grigora Dimitrova, a taj meč je na programu sutra.

Kada pogledamo Đokovićev deo žreba, najzvučnije ime je grend slem šampion Britanac Endi Mari koji je u dva spektakularna meča izborio plasman u treću rundu, posebno je Mari bio impresivan protiv Australijanca Kokinakisa kada je uspeo da preokrene minus od 2:0 u setovima i dođe do pobede nakon pet sati i 45 minuta igre.

Protivnik 35-godišnjem Mariju u narednoj rundi biće Španac Roberto Bautista Agut.

Ipak, najveći protivnici Đokoviću do finala trebalo bi da budu dvojica mlađih tenisera, peti nosilac, Rus Andrej Rubljov i deveti favorit u Australjiji, Danac Holger Rune čiji se duel očekuje u osmini finala.

Što se tiče druge polovine žreba, tamo bi glavnu reč trebalo da vodi treći nosilac Grk Stefanos Cicipas, ali on još uvek nije grend slem šampion, niti se čini da je psihički dorastao za takav podvig. 

Pored njega pažnju bi trebalo obratiti na šestog nosioca, Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima i Poljaka Huberta Hurkača.

Kada se sve sabere i podvuče, u ovoj konkurenciji Đoković je daleko ispred svih i po kvalitetu i po iskustvu na velikim turnirima. Australijan open je njegov omiljeni turnir, a najveća prepreka u borbi za novu titulu u Melburnu, uz dužno poštovanje protivnika, Novaku će predstavljati povreda zadnje lože leve noge koja ga muči od starta turnira.

AdmiralBet nudi kvotu 1.65 da će Đoković na kraju podići pehar u Australjiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke