Kraj za Danku Kovinić, težak poraz posle pobede iz snova

Autor: Darko Mitrović
subota 22.01.2022.
09:41
Izvor: Beta

Crnogorska teniserka zaustavljena je danas u Melburnu. Od ostalih dalje prošle Sabalenka, Kolins...

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Druga teniserka sveta, Beloruskinja Arina Sabalenka plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila Čehinju Marketu Vondroušovu sa 4:6, 6:3, 6:1.

Meč nije dobro počeo po Sabalenku koja je napravila dve duple greške i pretrpela brejk u prvom gemu, ali je u naredna dva seta servirala mnogo bolje i stigla do trijumfa posle sat i 49 minuta igre.

"Trenutno sam zaista srećna, uglavnom zbog toga što sam napravila samo deset duplih grešaka", rekla je Sabalenka uz osmeh posle meča.

Ona je priznala da je imala problema sa servisom, ali je i dodala da će nastaviti da radi na servisu i da se nada da će svakim mečom biti sve bolji.

Sabalenka će u narednom kolu igrati protiv Estonke Kaje Kanepi, 115. teniserke sveta, koja je danas bila bolja od domaće teniserke Medison Ingliš sa 2:6, 6:2, 6:0.

Dvostruka Gren Slem šampionka, Rumunka Simona Halep će petu godinu zaredom igrati u drugoj nedelji Australijan opena, pošto je sa 6:2, 6:1 slavila protiv Crnogorke Danke Kovinić, koja je u prethodnoj rundi eliminisala Emu Radukanu.

Halep će se za plasman u četvrtfinale prvog Gren Slem turnira u sezoni boriti sa Francuskinjom Aliz Korne koja je 32. rodjendan proslavila pobedom nad Slovenkom Tamarom Zidanšek sa 4:6, 6:4, 6:2.

U osminu finala se plasirala i Amerikanka Danijel Kolins koja je bila bolja od Klare Tauson iz Danske sa 4:6, 6:4, 7:5 i u narednoj rundi će igrati protiv Belgijanke Elis Mertens koja je slavila protiv Kineskinje Šuai Ženg sa 6:2, 6:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke