Kraj za Filipa i Bojanu

Autor: Beta Beta
utorak 30.06.2015.
21:21
Izvor: Beta

Filip Krajinović i Bojana Jovanovski eliminisani su u utorak u prvom kolu trećeg ovosezonskog Grend slema.

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je izgubio od 66. tenisera sveta, Francuza Nikolasa Maua sa 1:3 u setovima (6:7, 4:6, 6:3, 5:7).

Krajinović, 122. igrač sveta, danas je igrao svoj prvi meč na Vimbldonu, a izgubio je od Maua za dva sata i 51 minut.

Teniseri su u prvom setu bili sigurni na svoje servise, pa je ta deonica rešena u taj-brejku, koji je Mau dobio sa 7:4. Francuz je u devetom gemu drugog seta oduzeo servis Krajinoviću, a zatim i osvojio gem na svoj servis, posle čega je i osvojio drugi set.

Krajinović je u trećem setu poveo sa 3:0, a zatim je Mau tražio pomoć lekara zbog povrede noge. Meč je ubrzo nastavljen, Krajinović je zadržao prednost brejka i smanjio zaostatak u meču.

U četvrtom setu nije bilo brejka, sve do poslednjeg, 12. gema u kome je Mau iskoristio drugu set loptu i ostvario pobedu.

Mau će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Tomaša Berdiha iz Češke i Francuza Žeremija Šardija.

Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski takođe nije uspela da se plasira u drugo kolo, pošto je izgubila od 78. teniserke sveta Tatjane Marije iz Nemačke sa 0:2 u setovima (6:7, 5:7).

Jovanovski, 51. na WTA listi, je već u prvom gemu prvog seta izgubila gem na svoj servis, ali je u osmom gemu to uspela da vrati i posle svog servisa povela je sa 5:4.

Teniserke su nakon toga osvajale gemove na svoj servis, pa je prvi set rešen  taj-brejku, koji je nemačka teniserka dobila sa 7:2.

Srpska teniserka je bolje počela drugi set, povela je sa 3:1, ali je njena protivnica posle brejka u šestom gemu izjednačila na 3:3. Posle toga nije bilo brejkova, a Jovanovski je u 10. gemu uspela da spasi meč loptu.

Marija je zatim bez većih problema osvojila gem na svoj servis, a u narednom gemu je posle velike borbe iskoristila tek osmu meč loptu, ukupno devetu i posle sat i 50 minuta drugi put u karijeri obezbedila plasman u drugo kolo Vimbldona.

Ona će u drugom kolu igrati protiv 117. teniserke sveta, Kineskinje Jing King Duan, koja je pobedila Kanađanku Eženi Bušar sa 7:6, 6:4.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke