London - Nole udara pečat na prvo mesto!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.11.2014.
12:09
Izvor: Sportske.net

Današnjim mečevima počinje Završni turnir Masters serije u Londonu, gde je našem Novaku Đokoviću ostalo da potvrdi ulogu najboljeg tenisera sveta u 2014. godini.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Kao što je već poznato, osmorica najboljih tenisera sveta podeljeni su u dve grupe, a naš Novak će za rivale u Grupi A imati Stanislasa Vavrinku, Tomaša Berdiha i Marina Čilića.

U Grupu B su smešteni: Rodžer Federer, Miloš Raonić, Kei Nišikori i Endi Marej.

I upravo će Grupa B danas otvoriti takmičenje, mečevima prvog kola. Prvi će na teren Marej i Nišikori od 15 časova, a u večernjem terminu od 21 čas će se sastati Rodžer Federer i Miloš Raonić.

Dakle, Đoković će startovati u ponedeljak, a prvi njegov rival biće sve bolji Hrvat Marin Čilić, koji je svoj kvalitet i definitivno potvrdio osvajanjem US Opena.

''Ovo je kruna ostvarenja svakog tenisera i svaki od njih želi da završi na najbolji mogući način. Zato je svaki meč koji igrate u grupi kao polufinale ili finale Gren slema'', izjavio je Đoković uoči starta završnog turnira.

Inače, da bi u 2015. godinu ušao kao prvi tenise sveta, gde se u ovom trenutku nalazi, Novaku je neophodno da izbori bar polufinale, uz sve tri pobede u Grupi.

Ne sumnjamo da će Novak u tome i uspeti.

Dodajmo još i da će Srbija imati predstavnika i u dubl konkurenciji. To je, naravno, Nenad Zimonjić, koji će se u tandemu sa Danijelom Nestorom takmičiti u Grupi B. Njih dvojica večeras od 19 časova igraju meč prvog kola protiv tandema Dodig-Melo.






Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 09.11.2014
13:37

tesko ce on biti prvi,ipak KRALJ TENISA JE NAJBOLJI I BICE PRVI NA KRAJU GODINE,OSVAJA LONDON I DEJVIS KUP :D

avatar
gaja1971
Sunday, 09.11.2014
14:21

Vidi se da se u tenis slabo razumes

avatar
LiveAndLetLoda
Sunday, 09.11.2014
13:16

Ajmo Nole i Zimo obradujte nas kao i uvek.