Ludnica u Melburnu - Povreda i velika nervoza, Novak kao Ptica Feniks slavio posle pet setova!

Autor: Ivan Cvetković
petak 12.02.2021.
14:21
Izvor: Sportske.net

Najbolji kada je najteže!

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Amerikanca Tejlora Frica sa 3:2 u setovima (7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 2:6).

Novak je dobro otvorio meč i posle brejka imao servis za osvajanje prvog seta pri rezultatu 5:3, međutim Fric je uspeo da uzvrati brejk, pa je usledio taj-brejk.

U njemu Đoković nije imao problema i lako je slavio sa 7:1, dok je u drugom setu ipak slavio lakše zahvaljujući oduzetom servisu već u prvom gemu.

Ključan je bio detalj u trećem gemu trećeg seta, tada je Novak proklizao i uhvatio za kuk posle čega je zatražio medicinski tajmaut.

Očigledno je bilo da se najbolji teniser sveta nakon toga nije kretao maksimalnom snagom, što je Fric iskoristio i napravio brejk u osmom gemu što mu je na kraju i donelo osvajanje trećeg seta.

Đoković je u četvrtom setu nastavio da izbegava duge razmene, pa se često odlučivao na rizične udarce. Amerikanac je napravio brejk u trećem gemu, da bi nakon petog pri rezultatu 3:2 tribine morale biti ispražnjene zbog odluke vlasti u Viktoriji i obaveznog karantina koji počinje u ponoć po tamošnjem vremenu.

Ubrzo je postalo jasno da će Fric uspeti da osvoji i četvrti set što se na kraju i desilo.

Posle tri sata velike borbe počeo je odlučujujći, peti set. Đoković se i dalje otežano kretao, ali je pronašao svoj ritam i pored nepogrešivosti Frica prilikom sopstvenog servisa.

Presudan je bio šesti gem, Novak je smogao snage i napravio brejk koji je na kraju i odlučio pobednika ovog neverovatnog meča. Srbin je ispustio prvu, ali ne i drugu i slavio sa 6:2 u petom setu.

Đoković će se u osmini finala sastati sa kanadskim teniserom Milošem Raonićem koji je ranije danas savladao Mađara Martona Fučoviča sa 3:1 u setovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke