Marejeve suze dirnule čitav teniski svet, kako je Novak reagovao?

Autor: Darko Mitrović
subota 12.01.2019.
15:07
Izvor: Sportske.net

Najava oproštaja jednog od najboljih igrača sveta juče je izazvala brojne emotivne reakcije.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Endi Marej, izvesno je, ulazi u svoju poslednju profesionalnu tenisku sezonu, a s obzirom da još uvek oseća posledice povrede, možda se zvanično oprosti čak i posle Australijan Opena, što je juče u suzama saopštio na konferenciji za novinare.

Brojne njegove kolege oglasile su se potom na društvenim mrežama (Del Potro, Kirjos, Vavrinka, Edmund...), pružajući podršku 31-godišnjem Britancu, ističući da je veliki igrač i da je mnogo uradio u dosadašnjoj karijeri, ali i nadajući se da će se oproštaj odložiti bar do Vimbldona.

Naravno, nama je najinteresantnija reakcija Novaka Đokovića, koji je u razgovoru sa novinarima u Melburnu priznao da ga je Marejeva najava oproštaja prilično pogodila.

''Iskoreno, to je šok za mene, ista smo generacija... Tužno je videti sve kroz šta polazi. Kao neko ko je imao ozbiljnu povredu lakta, saosećam sa njim i znam kako mu je.

Trenirali smo zajedno pre par dana, malo smo i razgovarali... On je veliki šampion, moj prijatelj, zajedno smo odrastali. Tužno je što je možda ovo njegov poslednji Australijan Open, ali ja mu želim sve najbolje u životu'', poručio je Novak.

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke