Međedović: "Ne znamo nikog iz Grčke, dobro je što nema Cicipasa"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 12.09.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Pred duel u Beogradu.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Srpski teniser Hamad Međedović rekao je pred početak Dejvis kup duela protiv Grčke da jedva čeka da izađe na teren pred domaćom publikom, kao i da je ekipa spremna za novi izazov.

Dobra stvar za Srbiju jeste to što se Međedović oporavio od prehlade koja ga je mučila prethodnih dana.

"Prehlada je trajala dan ili dva i sada se osećam mnogo bolje. Već treniram punom parom sa ekipom, tako da sam zdrav i spreman. U Beogradu smo već par dana i kao i puno nam znači da treniramo sa Novakom koji nam mnogo pomaže", rekao je Međedović za "RTS".

Istakao je da jedva čeka nastup pred domaćom publikom u Beogradu.

"Meni kao mladom igraču jako znači da igram za reprezentaciju, pogotovo što će to biti pred našom publikom u Beogradu. Mnogo znači predstavljati zemlju na bilo kom događaju, ali poseban osećaj će mislim biti učiniti to pred domaćim navijačima", izjavio je Međedović.

Dodao je da je ekipa spremna, ali i da nema previše iskustva kada su u pitanju dueli sa grčkim predstavnicima

"Ja ne znam nikog od njihovih igrača, kao ni ostali reprezentativci. Tim je mnogo radio na skautingu protivnika, ali svakako da je dobro za nas što neće biti Stefanosa Cicipasa. Međutim, čak i da je došao, mi imamao spreman tim i verujemo u pobedu", dodao je 136. teniser sveta.

Na kraju je rekao da je bolest presudno uticala na njegove nešto lošije rezultate ove godine, kao i da se nada boljim nastupima u narednoj.

"Nisam imao sreće na početku godine zbog bolesti, te nisam igrao tri do četiri meseca, a i kasnije mi je bilo teško da se oporavim. Tek od maja sam bio spreman i nažalost je to najviše uticalo na moju sezonu. Planovi su da do kraja sezone odigram šest ili sedam turnira, pre takmičenja u Beogradu. Želim da završim godinu što bolje, kako bih imao viši rang za narednu godinu", rekao je Međedović.

Srbija u subotu i nedelju igra protiv Grčke, a pobednik meča se vraća u društvo najjačih reprezentacija i imaće šansu da se bori za završni turnir 2025. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke