Nadal oborio rekord Mekinroa za četvrfinale Madrida

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.05.2018.
23:45
Izvor: Beta

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je večeras u osmini finala pobedio Argentinca Dijega Švarcmana.

Epa/Mast Irham
Epa/Mast Irham

Povezane vesti

"Kralj šljake" i prvi reket sveta slavio je u dva seta, 6:3, 6:4.

Najbolji teniser planete je ovom pobedom stigao do brojke od 50. uzastopno dobijenih setova na istoj podlozi čime je oborio rekord legendarnog Džona Mekinroa.

Rekord od 49. uzastopno dobijenih setova koji je do danas držao Mekinro bio je na snazi još od 1984. 

Nadal će u narednom kolu igrati protiv Austrijanca Dominika Tima koji je u osmini finala eliminisao Bornu Ćorića iz Hrvatske.

U četvrfinale Madrida plasirao se i Amerikanac Džon Izner, koji je bio bolji od Urugvajca Pabla Kuevasa, Aleksander Zverev iz Nemačke je savladao Argentinca Leonarda Majera, dok je Britanac Kajl Edmund pobedio Belgijanca Davida Gofana.

Svoje mesto u četvrfinalu obezbedio je i Denis Šapovalov iz Rusije koji je pobedio Kanađanina Miloša Raonića, kao i srpski teniser Dušan Lajović, koji je napravio veliko iznenađenje pobedom nad šestim teniserom sveta Huan Martinom Del Potrom. Lajovićev protivnik u četvrtfinalu biće Kevin Anderson, šesti nosilac u Madridu i 65. reket sveta, koji je eliminisao Filipa Kolšrajbera.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke