NE MOGU DA PODNESU - Jeste li videli šta su Federer i Nadal uradili dok je Nole osvajao Sinsinati?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.08.2020.
09:27
Izvor: Sportske.net

Nije, naravno, nikakav problem imati drugačije mišljenje, ali zar su morali baš tada da se oglase? Nisu mogli da sačekaju kraj finala i ujedno čestitaju Novaku titulu?

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Izgleda da Rafael Nadal i Rodžer Federer sve teže podnose Novakovu dominaciju i to što ih nezadrživo pristiže po broju najvećih trofeja.

To se da zaključiti i iz jučerašnjeg njihovog zajedničkog postupka, baš u toku finala Sinsinatija, između Novaka Đokovića i Miloša Raonića.

I jedan i drugi su se oglasili u razmaku od dvadesetak minuta na Tviteru, a tema im nije bilo finale, već informacija koja je ranije bila objavljena, da je Novak Đoković podneo ostavku na mesto predsednika Saveta igrača i da je zajedno sa Vasekom Pospišilom pokrenuo inicijativu za formiranjem novog udruženja igrača (PTPA), nezavisnog od ATP-a, kako bi se problemi, pre svega nižerangiranih tenisera, lakše i efikasnije rešavali nego do sada.

Sve je to, naravno, još uvek na nivou ideje, ali Nadal i Federer su sačekali da počne finale i kada je Novak počeo da grabi ka tituli, skrenuli su pažnju javnosti sa samog meča i javno izrazili neslaganje sa Đokovićevom idejom.

Prvi se oglasio Nadal.

"Svet prolazi kroz tešku, komplikovanu situaciju. Lično mislim da su ovo vremena za smirenost, kao i rad svih nas zajedno - u istom pravcu. Vreme je za zajedništvo, ne za odvajanja. Ovo su momenti kada se velike stvari mogu ostvariti jedino dok je svet tenisa ujedinjen. Svi mi, igrači, turniri, čelnici, treba da radimo zajendo. Imamo veliki problem, a podela definitivno nije rešenje", poručio je Španac.
-
-
Iako se na Tviteru ne oglašava često, Rodžer Federer se ovoga puta ekspresno nadovezao na Nadalove reči i potvrdio da ni on ne podržava Đokovića u pomenutoj nameri.

"Slažem se sa Nadalom. Ovo su nesigurna vremena, puna izazova, ali mislim da je od ključne važnosti da budemo zajendo kao igrači, kao sport, kako bismo prokrčili najbolji put", poručio je Federer.

Kako rekosmo na početku, nije nikakav problem ovo što su izneli, ali zar nisu mogli da ispoštuju svog rivala bar dok ne završi ovako važan meč?
-
baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 30.08.2020
11:02

Ajde ne preterujte i vi

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 30.08.2020
10:25

Neka neko od njih dvojice bude predsednik kad su tako pametni, moze RF da bude pocasni.

avatar
Droog
Sunday, 30.08.2020
09:29

100% su u pravu, oba...

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 30.08.2020
09:33

Kako da ne, eto igra se NBA sa fizickim kontaktom, igra se fudbal i jos ce sada moci da bude 30% navijaca na tribinama, ali tenis ne sme da se igra? Obojici bi odgovaralo da se ne igra 4 godine, kako bi sacuvali ono sto imaju.