Ne moramo da brinemo za budućnost - Imamo najbolju evropsku teniserku do 16 godina!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.07.2022.
17:04
Izvor: Sportske.net

Bila je briljantna!

Teniski savez Srbije
Teniski savez Srbije

Povezane vesti

Srbija ne mora da brine za tenisku budućnost. 

Mlada Mia Ristić se vraća kući iz češkog Prerova sa zlatom oko vrata, postala je najbolja teniserka u svom uzrastu, a to je do 16 godina. 

"Nakon osvajanja pregršt takmičenja, što na domaćoj, što na međunarodnoj sceni (osvojila je naslov šampiona Srbije u konkurencijama do 10, 12, 14, 16 igrala za reprezentaciju u juniorskim kategorijama), tako i na međunarodnim turnirima (odigrala devet ITF turnira za juniorke, osvojila šest), sada je stala i na krov Evrope. Do zlatne medalje koju je Mia iskovala za Srbiju stigla je nanizavši šest pobeda bez izgubljenog seta, od toga čak četiri rezultatom 6:1, 6:1, među kojima i samo finale u kome je deklasirala reprezentativku Španije Martu Soriano Santijago", objavljeno je od strane Teniskog saveza Srbije. 

Svoje viđenje je iznela i 16-godišnja Mia. 

"Na evropsko prvenstvo u Prerov otišla sam sa vizijom i zadatkom da se vratim kući okićena zlatom. Već nakon prvog meča znala sam da sam na tom putu i da mogu do cilja koji sam sebi zacrtala. Iz meča u meč bila sam sve jača, motivisanija, nadahnutija, posebno u finalu gde protivnici nisam dala da diše. Agresivnom igrom, maksimalnom koncentracijom i inspiracijom da Srbiji donesem zlato išla sam iz gema u gem do potpunog trijumfa. Presrećna sam, srce mi je puno, donosim zlato u moju Srbiju, moj Bor. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak i intoniranje naše himne, verujem da ću isto učiniti i doživeti i na Rolan Garosu kao što su to učinili Novak i Ana!", rekla je mlada Mia. 

Mia se nalazi od nedavno i na WTA listi, trenutno je 1285. teniserka sveta, pitanje je samo trenutka kada će krenuti njen proboj ka vrhu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke