Nema ograničenja - Novak igra i u Rimu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 20.04.2022.
22:20
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser igraće u Rimu.

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković moći će da učestvuje na masters turniru u Rimu sledećeg meseca čak iako i dalje nije vakcinisan protiv korona virusa, izjavio je danas predsednik Teniskog saveza Italije.

"Pravila u vezi sa učešćem igrača utvrđuju Vlada (Italije) i ATP", rekao je predsednik Saveza Anđelo Binagi najavljujući turnir koji je na programu od 8. do 15. maja.

Binagi je nagovestio da je o tom pitanju razgovarao sa Velentinom Vecali, podsekretarkom italijanske Vlade zaduženom za sport, koja je sedela pored njega.

Sadašnja pravila za ulazak u Italiju zahtevaju ili dokaz o vakcinaciji protiv kovida-19, dokaz o preležanom virusu ili negativan test. Đoković je ranije rekao da je najmanje dva puta bio pozitivan na kovid-19, poslednji put u decembru.

Đoković nije mogao da brani titulu na Australijan openu u januaru pošto je deportovan iz te zemlje jer nije vakcinisan. Morao je, takođe, da preskoči turnire u Indijan Velsu i Majamiju, jer iz istog razloga nije mogao da putuje u SAD.

Srpski teniser se nedavno vratio na teren, ali je na startu turnira u Monte Karlu poražen od Alehandra Davidoviča Fokine. Đoković, osvajač 20 grend slem titula upravo nastupa na Srbija openu u Beogradu.

U prošlogodišnjem finalu mastersa u Rimu, Đoković je izgubio od Španca Rafaela Nadala.

Posle dve godine tokom kojih je turnir u Rimu održavan sa smanjenim kapacitetom gledališta, na ovogodišnjem će biti dozvoljene pune tribine Foro Italika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak