Nole objasnio šta je njegova australijska ''ljubavna afera''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.02.2021.
16:26
Izvor: Sportske.net, Beta

Osećaj je isti kao prvog puta?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Novak Đoković uporedio je danas svoju vezu sa Australijan openom sa "ljubavnom aferom" i priznao da je i dalje nervozan kada izađe na teren "Rod Lejver Arene", uprkos tome što je osvojio rekordnih osam titula na tom grend slem turniru u Melburnu.

Takmičenje na Australijan openu počinje u noći izmedju nedelje i ponedeljka po srednjoevropskom vremenu, a Đoković će odbranu titule početi u ponedeljak oko 10.30 protiv Francuza Žeremija Šardija.

"Pa, to je ljubavna afera. Osećam se kao kod kuće u Australiji, u Melburnu, posebno na 'Rod Lejveru'. To je najuspešniji teren u mojoj karijeri. Imam velika osećanja u poslednjih 15 godina, tu sam osvojio prvi grend slem 2008. godine", rekao je Đoković o centralnom terenu Australijan opena.

"Iz godine u godinu se sve bolje osećam na terenu. Što više pobedjuješ imaš više samopouzdanja i osećaš se prijatnije kada izadješ na teren. Osećaj je dobar. Kada sam ove godine prvi put izašao na teren na treningu, ponovo sam oživeo neka sećanja iz prošle godine, kao i ostalih godina kada sam osvajao turnir. To mi daje sjajan osećaj i samopouzdanje. Nadam se da će ovo biti još jedan uspešan turnir", dodao je on.

Đoković će na Australijan openu igrati za 18. Gren Slem trofej, a dva više imaju Rodžer Federer i Rafael Nadal. Federer neće igrati u Melburnu, Nadal će nastupiti, a rekao je da je zabrinut zbog problema sa ledjima koji ga muče poslednjih 15 dana i da se nada da će biti spreman.

Upitan da li je i dalje nervozan uprkos tome što će 17. put igrati na Australijan openu, Đoković je rekao: "Svaki meč, svaki meč".

"Ne bih da pričam u ime ostalih sportista, ali mislim da je gotovo nemoguće eliminisati takvu vrstu pritiska, očekivanja... Tokom godina sam uspeo da se obučim. Iskustvo i posvećenost psihičke pripreme van terena pomogli su mi da bolje reagujem na te emocije. Ali i dalje je sve tu i mislim da to nikada neće otići, posebno kada igrati za najveće trofeje", naveo je Đoković.

On će u prvom kolu igrati protiv Šardija, sa kojim je do sada igrao 13 mečeva i ostvario svih 13 pobeda.

"Dugo nisam igrao protiv njega. On je vrlo iskusan igrač i u takmičenju je dugo godina. Ima jak servis i jak forhend. Ali igranje na ATP kupu, dva meča u singlu i dva u dublu na 'Rod Lejver Areni' pomaže da se dobro pripremite za Australijan open. Pozitivno je što sam proveo mnogo vremena na terenu na kome ću sutra početi Australijan open", rekao je Đoković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke