Novak juče stao uz rame teniskim herojima, kakva je ovo lista legendi!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 07.09.2020.
11:56
Izvor: Sportske.net

Nekad nije lako smiriti strasti, ali ljudski je grešiti...

AP Photo/Seth Wenig
AP Photo/Seth Wenig

Povezane vesti

Nije lako Novaku Đokoviću nakon sinoćnje diskvalifikacije sa US Opena, što je sasvim sigurno bio sportski događaj broj jedan planete.

Srbin je posle svega reagovao gospodski, ne sumnjamo da će već prvom prilikom odgovoriti na terenu, ali trebalo bi da zna da je ušao u još jedan klub teniskih legendi.

Mundo Deportivo podsetio je na još neke teniserke i tenisere koju su na terenu zaradili direktnu kvalifikaciju, pa ćemo krenuti hronološkim redom.

Džon Mekinro, Australijen Open 1990. godine - Amerikanac je napravio tri disciplinska prestupa, jedan od njih bio je i zastrašivanje linijskog sudije na terenu, kako su protumačili organizatori.

Tim Henman, Vimbldon, 1995. godine - Posle sudijske odluke koja mu nije bila po volji, Henman je izrevoltiran udario lopticu koja je pogodila jednu od sudija.

Iste godine takođe na Vimbldonu, Amerikanac Džef Tarango suspendovan je zbog vređanja sudije kojeg je nazvao "korumpiranim", dok je Nemac Karsten Arijens na Rolan Garosu udario linijskog sudija reketom.

Prva žena koja je zaradila diskvalifikaciju bila je Irina Spirlea, Rumunka je u Palermu 1996. godine vređala sudiju, a 11 godina kasnije Anastasija Rodionova je u Sinsinatiju bacila lopticu ka navijačima protivnice Anđelike Kerber.

Te godine u Mecu je Stefan Kubek izbačen sa turnira zbog vređanja sudije, a 2009.  Serena Vilijams je na US Openu na rasnoj osnovi uvredila jednu od sudija na meču sa Kim Klajsters.

David Nalbandijan je 2012. u Kvinsu je šutnuo postolje na kojem je bio linijski sudija kojeg je tom prilikom i povredio, Denis Šapovalov je na meču Dejvis Kupa lopticom pogodio glavnog sudiju, a mnogi se sećaju velikog ispada Nika Kirjosa koji je prošle godine u Rimu posle mnogo svađi sa rivalom, sudijom i navijačima bacio stolicu na teren.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Monday, 07.09.2020
16:10

Hahaha, u jak klub uso, uso u klub brutalnih i prgavih! Naj manje se pise o osobi koju je mogo Djokovic bukvalno da ubije, mislim mogla je zena da se zagudi posto ju je lopta udarila u grlo i nestao joj je vazduh! Dokle cemo bre mi srbi da lecimo nase gluposti i frustracije na silu i na brutalnist? Valjda je tenis igra mirnoce opustsnja a ne brutalnisti? Nole se na fatirao para i mnogo se u zadnje vreme osilio, njegova prica o njegovoj ishrsni je promasaj, sve ga to o ishrsni pravi nervoznim a on nam prodaje mirnocu! Novace nidmo mi guske pa da ti sve verujemo, kao mi gradjani srbije smo tvoji fanovi, ti ni reci da nas zastitis od Vuciceve brutalnisti za vreme mitinga, a za anerikanca Flojda kojeg su ubili policajci se medju prvima ogladio! Dokle bre?

avatar
mclaud kg
Monday, 07.09.2020
15:37

Sve sto ste napisali ste u pravu.Ali Novak nije ni jednog trenutka imao nameru nekog da povredi.Cak nije udario jako lopticu.Udarac jeste bio nezgodan,ali namera nije postojala ni jednog trenutka...Medjutim organizatori su zbog neigranja Federera i Nadala cekali samo "pogodan"trenutak da ga diskvalifikuju.Posto su osetili da tesko moze na terenu da izgubi oni su ga izbacili.Jos jednom to moze samo nama da se radi.Cuvena kradja Zlata Cavicu,evo sad ovo,kos iz auta Turske u kosarci....Elem,Novace najbolji si ikada,to ceo svet zna,zato ce poceti sa prljavim podvalama...