Novak predstavio dres za Olimpijske igre, pa poručio: "Nadam se koraku dalje"

Autor: Sportske Net
utorak 16.07.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Olimpijske igre počinu 26. jula.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Novak Đoković se posle poraza u finalu Vimbldona fokusirao na turnir koji mu je prioritet, a to su Olimpijske igre.  

Srbin je osvojio sve što je mogao, ali Olimpijske igre do sada nije. Jedino je osvojio bronzanu medalju 2008. godine u Pekingu. 

"Uvek sam se nadao da ću nastupiti na što je više moguće olimpijskih igara. Nisam imao broj u glavi, ali jurim taj cilj 20 godina. Imaću novu priliku u Partizu, na šljaci Rolan Garosa s kojom sam dobro upoznat pa su očekivanja i uzbuđenje visoki. A kako se Igre bliže, uzbuđenje će rasti još više", rekao je Đoković u dresu u kojem će verovatno nastupiti na Igrama u Parizu.

Njegovo najjače oružje je um, kako sam ističe. 

"Kada mi je miran um, kada mogu da postignem optimalnu ravnotežu, psihološku i emotivnu, mogu da odigram najbolje. Moje telo teče, tako da kažem. Radi tačno ono što mi je potrebno da radi", objasnio je Đoković.

Dotakao se i najuticajnijih trenera u njegovoj karijeri. 

"Imao sam mnogo trenera i svako od njih je doneo nešto što mi je bilo potrebno u tom trenutku, u tom periodu moje karijere. Niki Pilić je bio ono što volim da nazovem teniskim ocem,  a Jelenu Genčić volim da nazovem mojom teniskom majkom. Uticali su na sami početak moje karijere, moje odrastanje, moje detinjstvo. Moji roditelji su im dozvolili da mi budu mentori  i da me vode i kroz život takođe i da me oče o svim stvarima van terena. Imao sam neke fenomenalne trenere u karijeri koji su definitivno oblikovali moju ličnost ali takođe i moju igru tokom godina".

Srpski teniser je Grend slem rekorder, a Igre u Parizu će mu biti pete u karijeri.

"Osvajanja olimpijske medalje za zemlju je nešto veoma, veoma posebno. Veoma jedinstveo. Imao sam to zadovoljstvo u Pekingu. Bronzanu medalju i nadam se da mogu napravim korak dalje, najmanje. Očigledno, Olimpijske igre su najstariji, najveći svetski događaj u istoriji sporta i predstavljanje svoje zemlje na tako neverovatnom događaju je najveća čast".

Olimpijske igre počinju 26. jula u Parizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke