Novak - Šta dalje?

Autor: Beta Beta
nedelja 11.10.2020.
20:43
Izvor: Beta

Dva najvažnija cilja ostaju na snazi!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti


Posle meča je rekao da misli da i dalje može da prestigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju osvojenih Gren Slemova i da bi se penzionisao da nije tako.

"Da mislim da je prekasno, verovatno bih završio bih karijeru već danas i to bih ti rekao. Ali, pošto ne mislim da je prekasno, nastaviću dalje, koliko god imam goriva u nogama i ljubavi, želje i volje da se bavim ovim sportom i da se iz dana u dan trudim da budem bolji igrač i u što boljoj formi.

Jedan poraz, iako je finale Gren Slema ne može toliko da me poremeti.

Iako sam ušao u četvrtu deceniju i po teniskom, hronološkom očekivanju, i mene i Nadala, a pogotovo Federera, mnogo puta su nas penzionisali. Ali, nas trojica i dalje pokazujemo da smo najbolji igrači na svetu uprkos svim pritiscima sa strane i možda očekivanjima da treba da okačimo rekete o klin", rekao je Đoković odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare.

Nadal ima 20 osvojenih Gren Slemova, koliko i Rodžer Federer, dok je Đoković iza sa tri manje.

"I dalje imam veliku želju da igram tenis. Prosto, za mene je ovaj sport igra, ljubav i užitak. Drugo, i dalje imam profesionalne ciljeve, najveći je istorijski renking broj jedan i Gren Slemovi. Kada budem ostvario prvi, nadam se već sledeće godine, onda ću se u potpunosti usredsrediti na Gren Slemove i dati svu pažnju njima", kazao je Đoković.
-
Baner 7
-
Govorio je o izgubljenom finalu od Nadala.

"Nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio. Tačno znam šta treba da radim, a prva stvar je da se totalno opustim, razmišljam o nečemu drugom i izađem iz ovog mehura koji su napravili", rekao je Đoković.

"Sebi bih mogao da zamerim to što nisam konstruisao poene strpljivije, nisam tražio ritam, već sam seckao igru i trudio se da mu ne dajem iste lopte i poene, da ga ne ubacim u ritam jer prosto poznajem njegovu igru veoma dobro. Sve vreme je držao konce u svojim rukama. Nema šta, skidam kapu za nastup", dodao je on.

Đoković će naredni turnir igrati za dve nedelje u Beču.

"Predstoji sedam do 10 dana odmora, da dam sebi odušak. Planirao sam da igram Beč, igraću taj turnir koji nije bio planiran u rasporedu pre, a koji je za dve nedelje. Nemam mnogo vremena da se opustim", kazao je Đoković.

Pauzu će provesti u Beogradu i rekao je da mu prija da bude sa svojim narodom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Sunday, 11.10.2020
23:19
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 11.10.2020
21:54

I ti i RF, naravno, i njemu svaka cast.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 11.10.2020
21:50

Samo ti osvoji 20 GS (8+2+6+4) i mozes slobodno u penziju jer je tesko ocekivati da ces igrati kao Federer (mislim na duzinu staza), vidis da se bas nikako ne moze protiv ovog ''ludaka'' na RG, a ti ipak imas najbolje rasporedjene GS, i najbolje i najpohvalnije...

avatar
LFC*19
Monday, 12.10.2020
10:43

Interesantno je kako i tvoj komentar i prica skoro svih navijaca noleta podrazumijeva da je nadal od juce batalio da igra tenis. Ali nijeste vi tome krivi, krivi su nasi navijaci u vidu sportskih komentatora i urednika sportskih stranica, izmedju ostalih i ove. Naime, niko ne prica o tome da je sljaka ustvari najteza podloga za igranje, podloga na kojoj servis ne pravi razliku i moras da imas sve. Nadal ima sve sto i djole i federer, mozda nema bolji forhend ili bekhend, ali ima vrhunski. Ima ritern jedan od najboljih u istoriji, brzi je od obojice, moze vise da trci, ima narav sampiona kao obojica. Ali sto nemaju federer i djokovic ono sto ima nadal najjace? Tehniku udaranja loptice. Nadal ima razlicitih spinova koliko njih dvojica titula, i kada sve to uzmes u obzir vidjecemo da je ustvari Nadal najkompletniji igrac. Mi smo odrasli misleci da je Wimbledon nezvanicno prvenstvo svijeta. Ustvari svako prvenstvo u tenisu je prvenstvo svijeta. Ne postoji niti jedan najznacajniji turnir. A ako kazes da pratis tenis, onda ces postati svjestan cinjenice da je sljaka najteza podloga i osvojiti 13 na njoj granici se sa ludilom. Zasato ovo pominjem? Nole drzi rekorde, osvojio je sve turnire. To slusamo evo skoro dvije godine od kad je to osvojio, i jos dvije dok nije uzeo taj Sinsinati. Sta to znaci? Znamo li da je federer uzeo od Noleta 22 turnira vise? Jel treba svaki dan slusamo to kako ih je uzeo sve i da to pominjemo pored ovoga sto pricam gore? Pored toga ima zaostatak od 3 GS. Postace najbolji teniser po broju nedelja, u doba korone bio je preko 25 nedelja prvi a nije se ni jedan mec igrao... :) Ja nijesam neko ko ne voli Noleta, ja ga samo vidim onako kako jeste. I vjerujem da i Nole sebe vidi ovako, jer ako misli ovo sto navijaci Noleta pisu, odmah sam siguran da ne postoji sansa da ikad bude br 1. E da, nikad ga nijesam nazvao br.1, on je i dalje br.3 na isti nacin kako je Barcelona br.2 a Real br.1.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 12.10.2020
15:47

Ja sam prvi Nadala nazvao ludakom, u pozitivnom smislu, naravno. Cinjenica je da ce Djokovicu biti jako tesko da bude igrac sa najvise GS (ne zaboravite ni to da je i on imao tu pauzu od godinu-godinu i po dana), zato i pisem ovo gore. Mozda je to neka i uteha, ne znam da ti kazem sa apsolutnom sigurnoscu, verovatno i jeste. Mislim da bi se Djokovic samo dodatno ucvrstio na prvom mestu da je bilo meceva za vreme pauze, taj argument ti bas i ne pije vodu. Jeste da bi onda RG bio u maju-junu, ali, svejedno, vec je vodio na tabeli pre toga, a bio bi najveci favorit na Vimbldonu, a i jedan od dva najveca u Njujorku, zar ne? Btw, i Federer ima bas odlicno rasporedjene te svoje GS, to sam kasnije ispravio, to je jako bitno jer se zna kome pripada sljaka. Nadal je gro svoje karijere posvetio tom turniru, ali, i to je deo taktike, da se samo nesto malo vise zrtvovao zarad i u cilju osvajanja drugih turnira, mogao bi samo da sanja o ovih 13 titula u Parizu, mislim da je i to takodje jedna neoboriva cinjenica.