Novak u šampionskom stilu: "Filip je bio ključ pobede"!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 02.02.2021.
09:35
Izvor: Sportske.net

Đoković zasluge za trijumf pripisao mlađem kolegi.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je prilično dobro raspoložen posle trijumfa nad selekcijom Kanade na startu ATP kupa, a za ovaj podvig pohvalio je igru svog saborca Filipa Krajinovića.

Srbija će u noći između ponedeljka i utorka uspešno započela odbranu trofeja u ATP kupu pobedom protiv Kanade 2:1, nakon što su Đoković i Krajinović u dublu nadigrali Miloša Raonića i Denisa Šapovalova.

Đoković, koji će već od naredne nedelje započeti odbranu Australijan opena, rekao je da se na "Rod Lejver areni" oseća kao kod kuće.

"Osećao sam se kao kod kuće. U ljubavi sam sa ovim terenom. Imao sam mnogo uspeha ovde. Čini mi se da svake godine dolazim sa više samopouzdanja. Ovoga puta bilo je drugačije. Igrali smo ATP kup na Rod Lejver Areni, dozvoljeno je da razgovarate sa trenerom, osećate podršku saigrača. Uživao sam u tome", rekao je Đoković.

Potom je u prvi plan stavio Krajinovića.

"Filip (bio je ključ pobede). Bio je fenomenalan, u drugom setu je odigrao ključne udarce kada je bilo najpotrebnije. Borili smo se, mogli smo drugi set i ranije da završimo. Denis i Miloš su odlično servirali, ali uspeli smo dobro da riterniramo. Bilo je uzbudljivo. Ostvarili smo veliku pobedu".

Vetar u leđa našim reprezentativcima pružila je i publika.

"Navijači ovde su veoma strastveni. Ovo je jedinstvena prilika da najbolji teniseri predstavljaju Srbiju daleko od naše države. Prošle godine je bilo neverovatno. Van Beograda, ovde imamo najveću podršku".

Srbija će odlučujući bitku za plasman u polufinale imati u noći između srede i četvrtka, kada se sastaje sa selekcijom Nemačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke