Novakova prepreka Andreson - Hoće li je preskočiti i jubilarni, 10. put?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 30.06.2021.
11:30
Izvor: Sportske.net

Srbin je, naravno, favorit.

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaje se danas, ne pre 14.30 sati, sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom na Centralnom terenu Vimbldona.

Novak je morao da se vraća iz seta zaostatka protiv Džeka Drejpera u prvoj rundi, umnogome zbog nepoznanice koju je predstavljao Britanac uoči susreta. Kada je svetski broj jedan pronašao sve Drejperove slabosti, ostatak meča išao je "kao podmazan". 

Servis je bio fenomenalan, ali i ostale Novakove karakteristike bile su na zadovoljavajućem nivou. Međutim, ovog puta će naspram sebe imati starog znanca i iskusnijeg rivala - Kevina Andersona.

Do sada su se sastali 11 puta, a devet mečeva završeno je u korist Novaka Đokovića. Najjače oružje južnoafričkog tenisera svakako će biti servis i ne bi bilo iznenađenje da vidimo nekoliko taj-brejkova ukoliko ga bude služio taj aspekat igre. Ono što je potencijalni problem za Đokovića, jeste upravo taj period meča. Od 15 taj-brejkova ove sezone, Novak je izgubio osam.

Moraće Đoković da ga primora na duže poene i uz dobar ritern u tom slučaju ne bi trebalo da ima poteškoća sa tridesetpetogodišnjakom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke