Nemac olakšao posao Novaku, Rus nastavio agoniju!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 01.06.2021.
17:18
Izvor: Sportske.net

Rubljev nastavio sa lošim rezultatima.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Sedmi teniser sveta Andrej Rubljev eliminisan je već na startu takmičenja na Rolan Garosu pošto je u prvom kolu poklekao od višestruko slabijeg igrača Jana-Lenarda Štrufa izgubivši rezultatom 3:2 (3:6, 6:7, 6:4, 6:3, 4:6).

Meč je trajao neverovatnih tri sata i 49 minuta, a nakon zaostatka od 2:0 u setovima, Rubljev se u nastavku trgao i stigao do izjednačenja.

Ušlo se u odlučujući peti set, a Štruf je ostao pribran do samog kraja i zahvaljujući brejku u trećem gemu stigao do velike pobede i plasmana u drugu rundu.

Voljom žreba 42. teniser sveta sastaće se u narednoj rundi protiv Argentinca Fakunda Bagnisa, a ukoliko nastavi sa dobrim rezultatima mogao bi u četvrtfinalu da zaigra protiv Rafaela Nadala.

Ova vest prijaće i Novaku Đokoviću, koji se nalazi u istom delu žreba kao i Rubljev, pa već sada može da računa na jednog manje rivala iz TOP10 u nastavku turnira.

Štrufu očigledno leži Rolan Garos, a najveći uspeh ostvario je pre dve godine kada je u osmini finala poražen od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Rubljev je ranom eliminacijom nastavio sa bledim partijama ovog proleća na šljaci, a poslednji veliki rezultat imao je srednim aprila kada je u finalu Mastersa u Monte Karlu poražen od Stefanosa Cicipasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke