Prve Novakove fotografije sa aerodroma, oglasio se i ATP!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 16.01.2022.
12:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Dugo im je trebalo.

Epa/Ali Haider & Sportske.net
Epa/Ali Haider & Sportske.net

Povezane vesti

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je danas da je izbacivanjem srpskog tenisera Novaka Đokovića sa Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu "stavljena tačka na niz događaja koji su za duboko žaljenje" i da će njegovo odsustvo na prvom grend slemu ove sezone biti "gubitak za tenis".

"Današnjom odlukom da se potvrdi ukidanje vize Novaku Đokoviću okončan je niz događaja koji su za duboko žaljenje. Sudske odluke koje se tiču pitanja javnog zdravlja moraju se poštovati. Bez obzira kako smo do te tačke došli, Novak je jedan od najvećih šampiona u našem sportu i njegovo odsustvo sa Australijan opena je gubitak za tenis", navodi se u saopštenju.

Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Djokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

"Znamo koliko su protekli dani bili komplikovani za Novaka i koliko je želeo da odbrani titulu u Melburnu. Želimo mu sve najbolje i radujemo se što ćemo ga uskoro videti na terenima", piše u saopštenju.

Odluku o ukidanju vize doneo je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

"ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju svim igračima", dodaje se u saopštenju i podseća na početak Đokovićevih problema, jer je želeo nevakcinisan protiv korona virusa da igra u Australiji.

Đoković je na Australijan openu trebalo da pokuša da osvoji rekordni 10. trofej i rekordnu 21. grend slem titulu na turniru koji počinje u ponedeljak.

U međuvremenu Novak je na fotografisan na aerodromu u Melburnu gde je upravo planiran let za Dubai.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke