''Poslednji ples'' - Novak vs Rafa, 60. put?

Autor: Darko Mitrović
petak 10.05.2024.
18:15
Izvor: Sportske.net

Možda već u Rimu?

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

I Novak Đoković i Rafael Nadal ovih dana nastupaju na turniru masters serije u Rimu, pa će to ujedno biti prilika i za njihov jubilarni, 60. susret na ATP turu.

Da bi se to dogodilo već u prestonici Italije, neophodno je da se i jedan i drugi plasiraju u finale, a ako pitate Novaka, on se silno raduje tom potencijalnom susretu sa svojim najvećim rivalom.

''Video sam da nismo na istim stranama žreba, tako da ukoliko budemo igrali jedan protiv drugog, biće to u finalu. To bi bilo spektakularno za obojicu, ali to je još daleko. 

Dugo nismo bili deo istog žreba, a na to nismo navikli. Toliko godina smo bili najveći rivali i uvek smo gurali jedan drugog do limita. 

Odigrali toliko mečeva na različitim podlogama… Videćemo šta će se desiti, da li ćemo imati ‘poslednji ples’ negde. Mislim da bi to bilo sjajno za nas, ali i za teniski svet'', izjavio je Đoković.

U dosadašnjih 59 susreta Novak vodi sa 30:29 u pobedama, a na njihov 60. dvoboj čekamo još od Rolan Garosa 2022. godine, kada je Nadal u četvrtfinalu slavio sa 3:1 u setovima.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke