Prognoza legendarne teniserke - Ko će nadmašiti Federera, Nadal ili Đoković?

Autor: Darko Mitrović
subota 26.01.2019.
13:01
Izvor: Sportske.net

Švajcarcu se ''drma'' tron...

Epa-Efe/Lukas Coch
Epa-Efe/Lukas Coch

Povezane vesti

Po broju osvojenih Gren Slem trofeja u karijeri, švajcarski teniser Rodžer Federer je i dalje neprikosnoven, ima ih čak 20 u svojoj kolekciji, ali postoji ozbiljna pretnja da ga uskoro nadmaše njegovi prvi pratioci - Rafael Nadal i Novak Đoković.

Nadal trenutno ima 17 Gren Slem trofeja, Đoković 14, a jedan od njih dvojice će sutra uvećati saldo, posle finala u Melburnu.

Da će Federer biti nadmašen, uverena je i legendarna teniserka Martina Navratilova, osvajačica 18 Gren Slem trofeja.

''Verovatno je da će ga Đoković i Nadal stići. Dugovečnost igrača je danas mnogo veća. Današnji igrači se bolje brinu o svojim telima, putuju privatnim avionima...'', objašnjava Navratilova.

Govoreći o sutrašnjem finalu, Navratilova je istakla da je ''balkanski teniser'' blagi favorit, ali je upozorila i na Nadalovu veliku agresivnost.

''Nadal je veoma brz i rekla bih, agresivniji od Đokovića. Kada god je u mogućnosti, on probegava volejima i može mnogo da poremeti rivala. Biće to sjajno finale'', istakla je Navratilova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skontov
Sunday, 27.01.2019
10:41

Mozes ti to Novace. Prestigni ga pa lagano u zasluzenu penziju da se niko ne dvoumi da si najbolji

avatar
amigo999
Sunday, 27.01.2019
08:53

Djokovic je mladji 6 godina od Federera. Ne trosi se i ima veliku sansu da igra jos 4-5 godina na vrhunskom nivou. To cemu dati verovatno vise od 6GS da stigne Federera. Nadam se da jedan uzima danas. Napred Nole!!!

avatar
Don Carlo
Saturday, 26.01.2019
16:16

A sta je sa mastersima, to ne racunamo, isti igraci, iste podloge, samo na 2 dobijena seta. Dje je rodjak bio na mastersima ? Jedini teniser koji zasluzuje epitet najboljeg je Djokovic, covjek je osvajao trofeje u najzescoj konkurenciji od kad se tenis igra. Samo pogledajte imena protivnika u finalima i polufinalima. Da je imao nekog marata safina ili davidenka, do sad bi imao 25gs. Sportski pozdrav.

avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 26.01.2019
18:43

Pa u istoj konkurenciji je i Nadal igrao pa ima 3GS vise. Da se ne lazemo,vise vredi jedan Vimbldon nego 10 Sinsinatija,ali Novak ima realne sanse da prestigne Federera po broju GS titula i to ako uradi,onda cemo moci reci da je najbolji ikada,ovako jos to nije,a fali mu jos malo,mozda 3-4 GS da se kaze,da se ne zna ko je bolji,meni je jos uvek Federer najbolji.