Rafa ne zna gde bije, izgubio od zagrebačkog tinejdžera!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.10.2014.
20:50
Izvor: Sportske.net

Španski teniser Rafael Nadal doživeo je novi šamar na ATP turu pošto je u četvrtfinalu turnira u Bazelu poražen od 124. tenisera sveta.

Beta/AP Photo/Keystone, Georgios Kefalas
Beta/AP Photo/Keystone, Georgios Kefalas

Povezane vesti

Povrede zbog kojih je španski teniser Rafel Nadal odustao od učešća na Mastersima i Grend slemu na tlu Severne Amerike očigledno su uticale na to da treći teniser sveta totalno ispadne iz ritma.

Gubitak liderske pozicije na ATP rang listi ne boli koliko činjenica da Rafa ne uspeva da pronađe formu o čemu svedoči i današnji poraz u četvrtfinalu turnira u Bazelu.

Treći teniser sveta a drugi nosilac na turniru u Bazelu poražen je u četvrtfinalu od 124. tenisera na ATP rang listi koji dolazi iz Hrvatske i zove se Borna Ćorić.

Sedamnaestogodišnjak iz Zagreba ostvario je najveću pobedu u svojoj profesionalnoj karijeri pošto je u Bazelu savladao Rafaela Nadala rezultatom 2:0 (6:2, 7:6) u meču koji je trajao sat i 43 minuta.

Jasno je da se ovakva senzacija mogla dogoditi samo uz očajno izdanje Rafaela Nadala ali ne sme se prenebrenguti ni činjenica da je mlađani Hrvat dao svoj maksimum i zaslužio trijumf.

Eliminacija Rafala Nadala u četvrtfinalu Bazela razočaraće švajcarske navijače koji su se nadali da će u finalu imati priliku da gledaju okršaj Rodžera Federara i španskog asa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke