Rafa otkrio lek za Novaka?

Autor: Darko Mitrović
subota 26.01.2019.
10:51
Izvor: Sportske.net

Šta je to Nadal promenio u Melburnu, pa je do finala izgledao tako dominantno? Može li to da primeni i protiv Đokovića u sutrašnjem finalu?

Beta/Nic Bothma, Pool via AP
Beta/Nic Bothma, Pool via AP

Povezane vesti

Rafael Nadal je imao impresivan put do finala - šest odigranih mečeva, svih šest je dobio rezultatom 3:0, a redom su pred fenomenalnim Špancem padali Dakvort, Ebden, De Minaur, Berdih, Tijafo i Cicipas.

Sutra je finale, i to kakvo, duel Đoković - Nadal, svi pamtimo njihov nezaboravni duel iz 2012. kada su na terenu proveli gotovo šest sati, a na kraju je srpski teniser osvojio titulu.

Za razliku od Đokovića koji je šest puta osvajao Melburn i sutra ima priliku da uđe u istoriju kao rekorder po broju titula na Australijan openu, Nadal je samo 2009. godine uspeo da trijumfuje, pa će i jedan i drugi sutra imati ekstra motivaciju.

S obzirom da mu ovo nije omiljena podloga i da je Melburn mesto gde je, po broju osvojenih trofeja, imao najmanje uspeha na Gren Slemovima, postavlja se pitanje kako je Nadal uspeo da prikaže tako dominantnu igru u prethodnih šest mečeva.

Ali, Španac je uoči ove sezone napravio jednu bitnu promenu, kada je u pitanju tehnika servisa i to očigledno za sada daje sjajne rezultate.

Nadal je u izjavi novinarima u Melburnu naglasio da je spreman da menja određene stvari u svojoj igri, pogotovo one koje imaju veze sa njegovim godinama.

''Moram da prilagodim igru novom vremenu i mojim godinama. Znam da sam tokom 15,16, 17 godina u tenisu, izgubio neke elemente u svojoj igri, ali zato moram da pronađem i neke nove. Tokom čitave karijere sam se trudio da unapredim stvari koje mogu da se unaprede'', istakao je Nadal.

Osim korekcije servisa koji za sada odlično funkcioniše, Nadal će protiv Đokovića pokušati još nešto da promeni. Jednostavno, on ne sme da dozvoli još jedno maratonsko finale poput pomenutog iz 2012, igraće još agresivnije, a o čemu se konkretno radi, otkrio je Nadalov trener Karlos Moja.

''Gledao sam njihovo finale iz 2012, šest sati... Mislim da je trebalo da izbegne to, zbog svega što iziskuje oporavak od takvog meča, kao i zbog rizika od povrede.

Znam da igranje kratkih poena protiv Đokovića nije lako, jer je on jedan od tenisera koji se najbolje kreće na terenu i koji najbolje reternira, ali mislim da Nadal ima oružje kojim može da poene učini kraćim'', poručio je Moja.

Nadamo se da i Novak sprema neko ''tajno oružje'' za sutrašnje finale i da će uspeti da pokvari planove smov velikom rivalu protiv koga vodi sa 27:25 u pobedama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Saturday, 26.01.2019
15:23

Tesko za Rafu. Gotivan je igrac- ratnik koji ne posustaje, ali ih Novak psihicki ubija dugim poenima.

avatar
Stratford
Saturday, 26.01.2019
11:58

Rafa je teniser koji je po meni najviše napredovao otkako je došao na tour. Na početku servis očajan, as je bio misaona imenica. Stroga defanziva, vineri na bekhend veoma rijetki, eventualno poneki forhend. A sad.. drugi igrač