RG - Cicipas prokockao 2:0, ali prošao u finale!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.06.2021.
18:38
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiva borba u prvom polufinalu, ali spektakl tek sledi.

Beta/AP Photo/Thibault Camus
Beta/AP Photo/Thibault Camus

Povezane vesti

Prvi finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa je grčki teniser Stefanos Cicipas.

On je danas posle tri i po sata borbe savladao Nemca Aleksandra Zvereva rezultatom 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3 i sada čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Cicipas je odlično započeo ovaj meč, poveo je sa 3:0 u prvom setu uz brejk prednosti i do kraja seta tu prednost je uspeo da zadrži. U drugom je Zverev poveo sa 3:0, ali umesto da dobije na samopouzdanju, on je potpuno ''potonuo'' i izgubio narednih šest gemova, pa je Grk poveo sa 2:0 u setovima!

Dobio je Cicipas i prvi gem u trećem setu, ali onda se i Zverev budi, dolazi do brejka koji je kasnije uspeo da sačuva i smanji na 2:1 u setovima. Sličan razvoj događaja i u četvrtom setu, opet rani brejk Zvereva, Cicipas je bio uzdrman i do kraja ovog dela igre nije uspeo da uzvrati, pa je meč otišao u peti, odlučujući set.

Ali, Cicipas ga je bolje započeo, poveo je sa 3:1 posle prvog brejka, Zverev se sve više mučio i nije bio ni blizu da osvoji gem na servis rivala. Pri vođstvu od 5:2, Cicipas je imao čak četiri meč lopte, Zverev je uspeo da se odbrani i smanji na 5:3, ali više od toga nije mogao.

Cicipas u narednom gemu rešava sve dileme i stiže do svog prvog Gren Slem finala u karijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke