RG - Sabalenka u četvrtfinalu, Svitolina i Kasatkina se nisu rukovale

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.06.2023.
23:39
Izvor: Beta

Da li će u četvrtfinalu biti rukovanja?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Druga teniserka sveta, Beloruskinja Arina Sabalenka plasirala se večeras u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedila Amerikanku Sloun Stivens sa 7:6, 6:4.

Sabalenka je protiv 30. teniserke sveta slavila posle sat i 43 minuta igre, iako je meč mogla da završi i mnogo ranije.

Naime, Beloruskinja je sjajno počela meč i povela je sa velikih 5:0, ali je Stivens uspela da se vrati i odvede prvi meč u taj-brejk koji je na kraju dobila Beloruskinja sa 7:5.

Sabalenka je prva stigla do brejka i u drugom setu, u petom gemu, Stivens je ponovo odgovorila i izjednačila na 4:4, ali je Beloruskinja odlučujući brejk na meču napravila u devetom gemu.

Sabalenka će se za plasman u polufinale Rolan Garosa boriti sa Ukrajinkom Elinom Svitolinom.

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u pobedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:4, 7:6(5).

Svitolina, trenutno 192. teniserka sveta, slavila je protiv devete na WTA listi posle nešto manje od dva sata.

U njihovom drugom susretu na šljaci, Svitolina je na startu povela sa 4:1. Nakon lošeg starta u kojem je napravila 11 neiznuđenih grešaka, Kasatkina se smirila i uspela da smanji zaostatak na 4:3, ali je Svitolina sačuvala brejk prednosti i dobila prvi set sa 6:4.

Drugi set su obeležili brejkovi, bilo ih je ukupno osam, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku koji je dobila Svitolina sa 7:5.

Igračice se nakon meča nisu rukovale na mreži.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke