Rim - Silni Novak pobedio sebe, sudije i neugodnog Ruda za finale!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 20.09.2020.
16:59
Izvor: Sportske.net

Maratonski meč i pobeda posle dva sata!

EPA-EFE/Clive Brunskill
EPA-EFE/Clive Brunskill

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Rimu, pošto je danas uz dosta muke pobedio Kaspera Ruda sa 7:5, 6:3.

Posle dva sata velike borbe, uz mnogo oscilacija, ali i sudijskih grešaka, Đoković je uspeo da pobedi i sebe i sve druge za novo finale u kom će igrati protiv boljeg iz meča Šapovalov - Švarcman.

Ponovo se Novak mučio, kao i u prethodnom kolu, a Rud je odlično otvorio prvi set. Nakon Đokovićevog prvog gema, uspeo da je da veže čak tri, uzeo je jedan brejk, koji je potvrdio za 1:3. U naredna četiri gema, obojica tenisera su odlično servirala, Rud je imao vođstvo od 3:5, Đoković je bio siguran na svoj servis za 4:5.

I onda je usledio najluđi gem, u kom je Đoković oštećen od strane sudija. Pogađa odličan servis Norvežanin, ali Novak nije saglasan da je loptica zakačila liniju. Ispostavilo se da je Novak bio u pravu, što su nam prikazale kamere. Đoković je potom spasao dve set lopte i uspeo da uzme brejk u ključnom trenutku - 5:5.

To je ipak bila samo uvertira u dalju neizvesnost i veliku borbu, Đoković je prepustio Rudu čak tri brejk lopte, ali je uspeo da se vrati, ponovo, i povede 6:5! U odlučujućem gemu, Novak je došao do 0:30, Rud se vratio i izjednačio, ali potom pravi greške, Đoković osvaja set u strašan krik koji je najbolje pokazao koliko mu je stalo i ujedno bilo jako teško da osvoji ovaj set. Tada je usledila i nesvakidašnja svađa sa Marjanom Vajdom, pošto se Đokoviću nisu svideli saveti koje je dobijao.

U drugom setu, nakon sigurnijih servis gemova (1:1), treći je ponovo bio maratonski, od preko 10 minuta. Rud je propustio čak četiri brejk lopte, Đoković je odlučujućim trenucima sjajnim servama sačuvao brejk i osvojio gem.

I onda, kada je to bilo najvažnije, Đoković konačno osvaja jedan siguran gem i potom lomi Rudovu servu, uzima brejk bez izgubljenog poena za 4:2. Tada je bilo najvažnije da potvrdi brejk, što i uspeva uz dosta muke, posle novog teškog gema, ali ipak je Đoković na korak od pobede - 5:2.

U osmom gemu, Đoković je dodao gas, propustio je meč loptu, pa su usledila četiri đusa, novi maraton, koji ipak pripada rivalu - 5:3.

Đoković u odlučujućem gemu ništa nije prepustio, nijedan poen, i sa nulom osvojio drugi set za 6:3.



Baner 10


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke