Samo uživaj Viktore, i nastavi tako!

Autor: Beta Beta
sreda 21.01.2015.
09:26
Izvor: Beta

Troicki posle pobede nad Majerom pričao o suspenziji, onome što je prošao, radu sa Novakom. Ponovio da nije kriv za ono što mu se desilo. Loša uspomena će ostati, ali sada uživa na terenu!

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas da uživa na terenu otkako se vratio takmičenjima posle suspenzije i da će na Otvorenom prvenstvu Australije ići meč po meč i pokušati da ostvari što bolji rezultat.

"Iskoristiću svaku šansu koja mi se pruži. Uživam u tenisu i zabavljam se na terenu. Mnogo sam propustio i to mi daje veliku motivaciju. Pokušavam da iskoristim svaku šansu, svaki meč, svaki turnir. Ide dobro", rekao je Troicki posle pobede u drugom kolu u Melburnu.

Troicki se jutros plasirao u treće kolo Australijan opena u pošto je pobedio 26. igrača sveta Argentinca Leonarda Majera sa 3:1 (6:4, 4:6, 6:4, 6:0).

"Ovo je dobra pobeda ali nije najbolja. Imao sam i boljih. Leonardo je odličan igrač, mnogo je napredovao. Ovo jeste važna pobeda, pošto sam na grend slemu i imam dobar niz do sada u sezoni, ali nije najbolja pobeda", rekao je Troicki.

"Idem meč po meč, imam mnogo samopouzdanja, osvojio sam titulu pre dolaska u Melburn i dobro igram. Dobro se osećam. Koncentrisaću se samo na naredni duel", dodao je on.

Troicki će u trećem kolu igrati protiv sedmog tenisera sveta čeha Tomaša Berdiha, koji je u tri seta pobedio Austrijanca Jirgena Melcera. To će biti njihov sedmi duel, a Troicki je pobedio samo u prvom, 2009. godine na Mastersu u Indijan Velsu (6:3, 6:1).

"On je jedan od najboljih igrača, igrali smo mnogo puta. Snažan je, ali pokušaću da uživam. To je novi meč, novi protivnik i daću sve od sebe, pokušaću da pobedim. Biće teško, jer igram protiv igrača iz prvih 10. Sve što mogu je da igram dobro i pokušam da pobedim"
, rekao je on.

Troicki je bio suspendovan na godinu dana zbog kršenja pravila o dopingu. Suspenzija je letos istekla i kada se vratio na teren bio je 842. teniser sveta. Troicki je od tada učestvovao na brojnim turnirima, čelindžerima i u kvalifikacijama, beležio je dobre rezultate, a prošle nedelje osvojio je turnir u Sidneju i popeo se na 54. mesto na ATP listi.

"Igrao sam male čelindžere, počinjao u kvalifikacijama i prisećao sam se kako je bilo kada sam počinjao karijeru. Pomislio sam, kada sam mogao jednom to da uradim, zašto ne bih mogao ponovo? Podržavali su me najbliži, a treneri su bili uz mene. želeo sam da dam sve od sebe kako bih se što pre vratio u vrh. Mislim da sam uradio dobar posao i zadovoljan sam time", rekao je Troicki.

On je dodao da nikada nije razmišljao da odustane i da mu je tokom pauze mnogo nedostajao tenis, ali da je na početku odsustva radio mnoge stvari koje nije mogao dok je redovno putovao na turnire.

"Na početku pauze radio sam stvari koje do tada nisam mogao. Mesec i po dana sam proveo na skijanju, provodio vreme sa porodicom i prijateljima, zabavljao sam se. Nisam želeo da igram tenis jer sam imao samo negativne misli. želeo sam da se opustim i uživam. Ali nakon toga trenirao sam kao nikada", rekao je on.

"Naravno, sumnjao sam, pošto nisam znao kako će sve ići i da li ću uspeti da se vratim. Sve je to dobro izgledalo na treninzima, ali nisam znao kako ću se osećati na mečevima, pošto nisam igrao godinu dana. Nikada nisam razmišljao o odustajanju. Zbog suspenzije sam bio ljut i to mi je davalo motiv, radio sam kao nikada. Sada se taj rad isplaćuje", dodao je srpski teniser.

Troicki je zahvalio organizatorima turnira u Gštadu što su mu dali "vajldkartu za učešće", pošto mu je, kako je rekao, plasman u četvrtfinale mnogo značio i doneo samopouzdanje.

On je istakao da je tokom suspenzije najviše trenirao sa prvim teniserom sveta Novakom Djokovićem.

"Putovao sam na turnire na kojima je on učestvovao i koristio sam svaku šansu da igram sa bilo kojim teniserom. U Montekarlu sam proveo mnogo vremena i tamo mnogo trenirao, a u Beogradu sam igrao sam mladim igračima. Pošto mi je bio zabranjen pristup turnirima nisam mogao da dodjem do dobrih igrača, ali koristio sam svaku šansu", rekao je on.

Troicki je ponovio da nije odbio doping test i da nije kriv, već da je kažnjen zbog pogrešnih saveta lekarke.

"Ništa nisam uradio. Kažnjen sam zbog pogrešnih instrukcija i to me boli. Plaćam kaznu zbog nekog drugog, ali kriv sam što nisam sve obavio istog dana. Na kraju krajeva, ja sam igrač i moram da poštujem pravila. Ali, to je prošlost, pokušavam da se koncentrišem na budućnost. Ali to će zauvek ostati i to će mi biti loša uspomena", rekao je Troicki.

"Nadam se da će igrači naučiti nešto iz mog slučaja. Mnogo stvari se promenilo otkako su čelnici saslušali moj slučaj, ali to za mene ništa ne menja. Mislim da se tako nešto nikada neće ponoviti. Tog dana nisam imao sreće, mnogo loših stvari se dogodilo i iskusio sam najgore", dodao je Troicki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 21.01.2015
10:42

Uzivaj care,zasluzio si,a dusmani nek se izjedaju sad. Bog sve vidi