Siner bez iznenađenja u Monte Karlu, Đoković u trećem kolu

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 14.04.2021.
14:16
Izvor: Sportske.net

Italijan pružio dobar otpor.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo masters turnira u Monte Karlu pošto je u drugom bio bolji od mladog Italijana Janika Sinera slaveći rezultatom 6:4, 6:2.

Nije izgledalo da će Đoković dobiti prvi set protiv Janika Sinera pošto je treći gem izgubio na svoj servis.

Italijan je poveo sa 1:2, a onda je srpski teniser vezao četiri gema, koristio svoje brejk lopte i poveo sa 5:2. 

Odličan mu je bio procenat ubačenog prvog servisa, ali je u osmom gemu Siner pripretio brejk loptama od kojih je jednu iskoristio, pa je produžio nadu da može do seta. 

Morali smo da sačekamo neki drugi gem, Siner je smanjio i na 5:4, Novak je još jednom servirao za osvajanje seta i uspeo je u tome - 6:4. 

Drugi set je lakše rešio u svoju korist pošto je u četvrtom gemu stigao do brejka i poveo sa 3:1. mada je Siner pri Novakovom vođstvu od 4:2 propustio brejk šansu da se vrati u meč.

Ovaj momenat kao da je poslužio kao dodatni vetar u leđa Đokoviću, koji je u poslednjem gemu uzeo Sineru brejk i zasluženo prošao dalje.

Do kraja meča je održavao prednost ne dozvolivši iznenađenje skoro deceniju i po mlađeg protivniku, pa će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela osvajača Majamija Huberta Hurkača i Britanca Danijela Evansa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke