Siner obezbedio "broj 1" na kraju godine: "Ovo je nešto o čemu sanjaš kao mlad"

Autor: Mladen Heleta
subota 12.10.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Izdigao se nakon doping skandala.

EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD
EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Povezane vesti

Italijanski teniser Janik Siner je plasmanom u finale mastersa u Šangaju obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju sezone, bez obzira na sve rezultate koje napravi u nastavku sezone.

Siner je tako još jednom potvrdio da se izdigao iznad problema vezanih za njegov doping skandal, zbog kog mu još uvek preti suspenzija.

On je maločas u polufinalu savladao Čeha Tomaša Mahača, 33. na ATP listi, sa 2:0 u setovima, a za titulu će se boriti ili sa Novakom Đokovićem ili sa Tejlorom Fricom.

"Ovo je nešto o čemu sanjaš kao mlad. Poseban je osećaj kada uspeš da na kraju godine budeš prvi. Sutra me čeka važan meč, mnogo mi sve ovo znači, ali trudim se da se fokusiran na igranje turnira. Dosta ljudi će me gledati, porodica, prijatelji. Zahvalan sam na svemu svom timu", istakao je Siner.

O duelu sa Mahačem je rekao sledeće:

"Morao sam da budem jako oprezanm, riternirao je agresivno i igrao veoma brzo. Morao sam da ostanem u svakom poenu. Bilo je jako neizvesno do samog kraja meča. Igrao sam najbolje što mogu, srećan sam zbog novog finala", kazao je Siner.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke