Sjajne vesti iz Sinsinatija, Novak u finalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.08.2018.
22:58
Izvor: Sportske.net

Još samo korak do ostvarenja sna!

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u finale Sinsinatija, pošto je posle više od dva i po sata borbe savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3 i tako stigao na korak od osvajanja jedinog Masters turnira koji mu nedostaje u bogatoj trofejnoj kolekciji!

Ime protivnika u borbi za titulu saznaće noćas, po završetku drugog polufinalnog meča između Rodžera Federera i Davida Gofana.

Presudan detalj u prvom setu dogodio se u trećem gemu, kada je Novak napravio brejk i tu prednost uz veliku borbu uspeo da zadrži do kraja seta.

Činilo se da bi osvajanje prvog seta moglo da doprinese podizanju samopouzdanja našem teniseru, ali umesto toga, bila je primetnija sve veća nervoza kod njega, što je Čilić uspeo da iskoristi u tim trenucima.

Hrvat je uspeo da stekne dva brejka prednosti, poveo sa 5:1, posle čega je Đoković uspeo da dobije dva gema uzastopno, smanji na 5:3, ali više od toga nije mogao u ovom setu.

Nagoveštaj bolje igre iz finiša drugog seta Novak je preneo i na set odluke, bio je veoma siguran u svojim prvim servis-gemovima, da bi potom napravio i brejk za vođstvo od 3:1.

Čilić je već u narednom gemu uspeo da uzvrati istom merom, nedugo pošto se Novak žalio na buku koja je dopirala iz neposredne blizine.

Kada se ponovo smirio i maksimalno koncentrisao na dešavanja na terenu, Đoković je podigao nivo igre i novim brejkom u osmom gemu napravio odlučujući korak ka pobedi, što je potom rutinski potvrdio na svoj servis u poslednjem gemu za konačnih 6:3.

A maestralan poen koji vidite u prilogu bio je poen kojim je Nole došao do tog ključnog brejka.
-
- - -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Antihepi
Saturday, 18.08.2018
23:22

Па тако је бре!!!

avatar
povratak otpisanog
Saturday, 18.08.2018
23:06

Idemo po Sinsi i u istoriju!

avatar
Rise up
Saturday, 18.08.2018
23:06

Pa tako je Novace!!!

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 18.08.2018
23:05

Ideeeeemooooo, Noleeeee!
Vimbldon, Sinsinati i Ju Es Oupen. Bila bi fenomenalna godina u odnosu na ocekuvanja od januara.