Slede Indijan vels i Majami, evo koliko bodova brane Novak i Rafa!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 29.02.2020.
23:39
Izvor: Sportske.net

Koliko će bodova braniti u martu Novak Đoković i Rafael Nadal?

AP Photo/Kamran Jebreil
AP Photo/Kamran Jebreil

Povezane vesti

Završili smo sa februarskim turnirom u Dubaiju, ostao je Akapulko od ovih većih, a Rafa Nadal tamo igra finale sutra protiv Tejlora Frica. Ukoliko dobije, imaće 9850 bodova.

Novak je završio turnir u Dubaiju pobedom, 18. u isto toliko mečeva u ovoj godini, pa će u ponedeljak imati 10220 bodova sa novih 500 koliko je osvojio.

Dakle, u slučaju osvajanja Akapulka, Nadal će biti na 370 bodova zaostatka u odnosu na Novaka Đokovića, a ukoliko Fric bude bio bolji sutra, razlika će biti 570 bodova.

Dakle, Novaka ćemo sigurno gledati na prvom mestu ATP liste makar do 22. marta kada je zakazano finale Indijan velsa, sledećeg velikog turnira.

Postoji opcija po kojoj bi Nadal mogao da se vrati na prvo mesto nakon Indijan velsa, ali su šanse male. Potrebno je da osvoji turnir, a da Novak ispadne pre polufinala. Nadal brani veći broj bodova od Novaka u Indijan velsu, dok će u Majamiju biti nešto drugačija priča.

Turnir u Majamiju počinje 23. marta, a Novak brani samo 90 poena, dok Nadal ne brani niti jedan. Svakako, sumirajući ova dva turnira, Novak brani manje poena u martu od Nadala što znači da su šanse da ostane na prvom mestu još veće.

Baner

Poeni koji brane:

Rafael Nadal

Indijan vels - polufinale, 360 bodova
Majami - 0 bodova


Novak Đoković

Indijan vels - drugi krug, 45 bodova
Majami - osmina finala, 90 bodova




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke