"Slučaj Novak", oglasio se i Olimpijski komitet Srbije, poruka je jasna!

Autor: Ivan Cvetković
petak 07.01.2022.
19:40
Izvor: Sportske.net

Olimpijski komitet Srbije (OKS) na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem izražava snažnu podršku najboljem sportisti sveta Novaku Đokoviću, saopštio je danas OKS.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

OKS je naveo da je Đoković svojim odnosom prema Srbiji, nacionalnom timu i svakom takmičenju na kojem je nastupao pod zastavom naše zemlje uvek negovao najviši stepen patriotizma, ali je u isto vreme u svakom trenutku pokazivao izuzetno poštovanje prema protivnicima bez obzira iz koje zemlje dolazili.

"Najoštrije osuđujemo postupke vezane za nastup Novaka Đokovića na turniru u Australiji i smatramo da najbolji teniser sveta nije zaslužio ovakav tretman i odnos. Posebno smo razočarani načinom na koji lokalni mediji u Melburnu i jednom delu sveta predstavljaju najboljeg tenisera sveta", izjavio je predsednik OKS-a Božidar Maljković.

Maljković je dodao i da je obaveza svih da sportiste kao što je Đoković čuvaju.

"Verujem da je obaveza kompletne svetske sportske zajednice da neguje i čuva sportiste kao što je Novak. Ne samo zbog njegovih sportskih rezultata, već i zbog širine i spremnosti da iskaže jasne stavove po mnogim pitanjima koji se tiču i važnih društvenih tema. Retki su sportisti takvih kapaciteta i zato imamo obavezu da ih čuvamo, a ne da ih trošimo", rekao je Malljković.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Đokovića, već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke