Španija bez najboljeg na Srbiju u Dejvis kupu?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 13.09.2022.
17:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Za nas neće igrati Novak Đoković.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz doputovao je u Španiju i priključio se reprezentaciji za predstojeće mečeve u Dejvis kupu, ali je njegov nastup na početku takmičenja u duelu sa Srbijom neizvestan.

"Veoma sam ponosan što sam kao prvi teniser sveta došao da pomognem ekipi. Uvek je posebno igrati u Dejvis kupu. Tamo je jedinstvena atmosfera i radujem se što ću biti deo tima"
, rekao je Alkaraz.

Alkaraz je stigao u Valensiju, dan pre duela Španije i Srbije na početku grupne faze takmičenja u Dejvis kupu.

On je u nedelju uveče osvojio prvu grend slem titulu, US open i postao prvi teniser sveta.

"Nadamo se da može da se oporavi što pre. Još ne znamo da li će moći da igra u sredu", rekao je selektor Španije Serhi Brugera.

Mnogi su očekivali da će Alkaraz propustiti takmičenje u Dejvis kupu, nakon što je u ponedeljak izjavio da se "probudio mrtav umoran" posle finalnog meča u četiri seta protiv Norvežanina Kaspera Ruda.

Pre finala, 19-godišnji Španac odigrao je tri meča po pet setova u Njujorku, uključujući i četvrtfinalni duel protiv Italijana Janika Sinera, koji je trajao pet sati i 15 minuta.

"Videćemo kako se oseća, razgovaraćemo s njim. Što pre bude mogao da igra, to bolje. Ali način kojim je dobio tri meča u pet setova je neverovatan psihički i fizički napor. Najmlađi je prvi teniser sveta, nema mnogo reči za to"
, dodao je Brugera.

Posle duela sa Srbijom, Španija će u grupi "B" igrati u petak sa Kanadom i Južnom Korejom u nedelju. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale, koje će se igrati u novembru u Malagi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke