Šta Novak poručuje posle 18. pobede nad Monfisom?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.05.2022.
22:23
Izvor: Sportske.net

Sjajan start u Madridu.

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković večeras je najavio uspon forme posle ubedljive pobede nad Gaelom Monfisom u drugom kolu turnira u Madridu.

Nole je završio posao za nepunih sat i po, slavio sa 6:3, 6:2, što mu je 18. pobeda nad Monfisom u isto toliko međusobnih duela.

Uz to je osigurao bar još jednu nedelju na prvom mestu ATP liste, bez obzira šta uradi do kraja ovog tlurnira, a raduje i to što je za razliku od turnira u Beogradu gde se prilično mučio, večeras bio mnogo sigurniji i ubedljiviji.

Sve su to razlozi za veliko zadovoljstvo prvog igrača sveta.

''Što je više meč odmicao, bolje sam igrao. Zadovoljan sam kako sam se osećao. U početku sam bio malo nervozan što je i normalno zbog nedostatka mečeva i traženja samopouzdanja na terenu. Svaki dobijen meč mi doprinosi u mentalnom i emotivnom smislu, tako da, odličan početak.

Uživao sam, trudio sam se da se borim, da budem u toj pozitivnoj energiji. Videlo se i u Beogradu da sam bio stegnut, jer imam toliko iskustva, toliki niz godina. Ispostavlja se, potrebno je vreme i mečeva. Svaki meč doprinosi mom samopouzdanju. Raduje me ova igra, raduje me ova pobeda. Mislim da je Gael igrao dobro i u prvom kolu. Teške su lopte bile, teški su uslovi bili. Mislim da sam izuzetno dobro koristio forhend i zadovoljan sam'', izjavio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke