Tipsarević i Obradović: "Teški uslovi za igru, ali nema predaje"

Autor: Beta Beta
petak 15.07.2016.
22:44
Izvor: Beta

Srpski teniser Janko Tipsarević i selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović ocenili su da su današnji uslovi za igru bili izuzetno teški i da su išli na ruku ekipi Velike Britanije.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Oni su naveli da je Kajl Edmund zasluženo pobedio i doveo Veliku Britaniju u vođstvo.

"Nije bilo zabavno. Bio sam nadigran, ne baš od samog početka, ali od sredine drugog seta on je bio mnogo bolji rival. Na sve to treba dodati da sam prethodnih dana imao temperaturu, a i imao sam i problema sa skočnim zglobom koji je bio otečen od neke alergije", rekao je Tipsarević novinarima posle meča.

Tipsarević je danas poražen od Edmunda u tri seta (3:6, 4:6, 0:6), a meč su obeležila dva prekida zbog kiše.

"Teren je bio dobar na početku, ali kako je meč odmicao, on je tako postajao gori. Loptice su bile teške... Možda sam napravio grešku što sam nastavio treći set, jer nas je sudija pitao da li ćemo da igramo, a ja sam pristao. Uslovi su bili na njegovoj strani, voli kada igra ovako, kada može da udara iz sve snage i kada je nemoguće izbaciti lopticu u aut"
, rekao je on.

Tipsarević je rekao da veruje da će Srbija uspeti da preokrene rezultat protiv Britanaca i da će izboriti plasman u polufinale Dejvis kupa.

"Mislim da je Duci (Dušan Lajović) sutra favorit protiv Vorda, a u dublu uloga favorita pripada njima. Što se nedelje i singla tiče duel Lajovića i Edmunda je otvoren, a što se mene i eventualnog petog meča tiče mislim da ukoliko sam normalan i da ne treba da izgubim od Vorda, iako pored bolesti i energije svašta može da se desi. Samo želim da nekako dobijemo ovako polovni, na štakama i infuzijama, samo da prodjemo", kazao je Tipsarević.

Na pitanje britanskih novinara zašto je Tipsarević igrao, iako nije bio spreman, selektor Obradović kazao je da nije očekivao ovakve uslove.

"Igrao je jer sam ja tako odlučio. Meč je bio nepredvidiv, nismo očekivali ovakve uslove, ideja je bila da bude šljaka, da loptica odskače više kao kada smo trenirali, možda smo napravili tehničku grešku u tome što nismo prekinuli meč posle drugog seta. Uslovi su bili idealni za njih. Posle pet dana na suncu gde smo čak i pocrneli je došlo ovakvo vreme, kao da smo na Aljasci, ali moramo da se izborimo sa tim", kazao je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke