Troicki utučen posle eliminacije, spreman i na penziju!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 09.02.2021.
18:35
Izvor: Sportske.net

Srbin će u sredu napuniti 35 godina.

Epa/Erik S. Lesser
Epa/Erik S. Lesser

Povezane vesti

Srpski teniser Viktor Troicki bio je neraspoložen nakon eliminacije u prvog kolu Australijan opena protiv Majkla Moa.

Otkrio je da mu je teško pao poraz i da ne bi ni dolazio u Melburn da je znao da će ga osvakav rasplet dočekati.

Ujedno je istakao da mu je bliži kraj karijere.

"Mnogo mi je teško pao ovaj poraz, još kad se setim kroz šta smo sve ovde prošli. Iz ove perspektive, da sam znao kako će ovo sve da se završi, ne bih ni dolazio. Što se tiče mojih nekih budućih planova, stvarno ne znam, moram da malo razmislim o svemu. Odmoriću se nekoliko dana, pa ću videti,šta i kako dalje. Svestan sam da se približava kraj, sat polako otkucava", rekao je Troicki.

Prešao je na analizu meča koji je izgubio 3:2 posle više od četiri sata igre.

"U presudnim trenucima izgubio sam samopouzdanje i energiju. To je očigledno povezano sa tim što dugo nisam igrao ovakve mečeve, i bio na nekom od grend slemova. Umesto da se oslobodim, ja sam se stegao. Dozvolio sam protivniku nekoliko puta da se vrati, i na kraju me je pobedio, jer sam grešio u odlučujućim trenucima", naveo je on.

Podsetio je da Srbija ima dosta kvalitetnih igrača i da se nada će kao selektor uspeti da sa ovim momcima osvoji još dosta trofeja.

"Imamo pet igrača u prvih 100, to je veliki uspeh, a pored toga, Novak je najbolji na svetu. Zahvalan sam mu dok bude uvek imao volju da igra za Srbiju, a pored njega tu su još Lajović, Kecamonvić, Đere i Krajinović. Verujem u sve njih i da sa ovom grupom tenisera, možemo da se nadamo uspesima kao što je to bio slučaj u prošlosti", zaključio je 202. teniser sveta.

Troicki će sutra napuniti 35 godina i jasno je da više nema mnogo vremena za tenis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke