US Open - Šuai Peng u kolicima odvezena sa "Artur Eša"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.09.2014.
23:41
Izvor: Sportske.net

Polufinalne mečeve ženskih singlova na US Openu obeležile su potresne scene iz duela Šuai Peng i Karoline Voznijacki i ubadljiv i lagan trijumf Serene Vilijams nad Jekatarinom Makarovom.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Uprkos činjenici da ćemo u završnici US Opena sa većom pažnjom pratiti polufinalne duele muških singlova gde nastupa i naš Novak Đoković, sve što se danas događalo u polufinalima koje su igrale dame bilo je vredno pažnje.

Prvi polufinalni par činile su Šuai Peng iz Kine i Dankinja Karolina Voznijacki a potonja je plasman u finale obezbedila nakon što joj je protivnica predala meč.

Dogodilo se da sjajna borba postane mučenje za kinesku teniserku koja se sredinom drugog seta požalila na grčeve a nakon medicinskog tajm-auta vratila se na teren što joj nikako nije trebalo.

Usled velike želje da nastavi da se bori za finale Šuai Peng trpela je bolove do trenutka kada telo više nije moglo da izdrži usled čega je Kineskinja teren na stadionu "Artur Eš" napustila u kolicima i sa bolnim grimasama na licu.



Koliko su scene bile potresne svedoče i suze Karoline Voznijacki koja nije planirala da na takav način stigne do finala, gledajući kako protivnica ne može da stoji na nogama od bolova.

U trenutku kada je meč prekinut Voznijacki je vodila 1:0 (7:6, 4:3) pa će se u finalu sastati sa Serenom Vilijams.

Prva teniserka sveta imala je lakši trening u drugom polufinalu jer joj je za trijumf nad Jekatarinom Makarovom bilo potrebno manje od sat vremena.

Amerikanka je slavila rezultatom 2:0 (6:1, 6:3) čime je stala na put sjajnoj Ruskinji koja je na putu do polufinala, između ostalih, eliminisala Eženi Bušar i Viktoriju Azarenku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke