"Večna lista" - Nole preskočio trenera, stigao Vilandera i Mekinroa!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.07.2014.
20:39
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad Rodžerom Federerom u finalu trećeg ovosezonskog Grend slema Novak Đoković dospeo je na trinaestu poziciju igrača sa najvećim brojem osvojenih titula na četiri najveća turnira. Iza sebe Nole ostavio Bekera, izjedančio se sa Vilanderom i Mekinro

Beta/AP Photo/Sang Tan, Pool
Beta/AP Photo/Sang Tan, Pool

Povezane vesti

Novak Đoković u nedelju je nastavio da piše tenisku istoriju pobedom u finalu Vimbldona koja mu je donela drugu titulu u Londonu i sedmu na Grend slem turnirima.

Uprkos činjenici da je po broju Grend slem titula daleko iza svog današnjeg rivala Novak je napravio pomak na "večnoj listi" tenisera sa najvećim brojem osvojenih trofeja na četiri najveća teniska turnira.

Sedmom Grend slem titulom Novak je iza sebe ostavio grupu od šest tenisera koji su u svojim karijerama osvajali šest trofeja na jednom od četiri Grend slem turnira.

Interesantan je podatak da je Đoković danas preskočio svog trenera Borisa Bekera koji je najviše titula na Grend slemovima osvojio upravo na Vimbldonu. Nemac je tri puta podizao trofej na centralnom terenu "Sveengleskog tenis i kriket kluba" a Novak je od danas stigao na korak od istog ostvarenja.

Ispred Novaka Đokovića sada se nalazi grupa od osam neaktivnih tenisera koji imaju po osam Grend slem titula. Među njima su i čuveni Mats Vilander i Džon Mekinro koje će Đoković preskočiti ukoliko do kraja karijere osvoji još samo jedan trofej na Grend slem turnirima.

Kada i ako bude osvojio osmu Grend slem titulu, (nadamo se već do kraja godine) Novak Đoković će se izjednačiti sa Fredom Perijem, Ivanom Lendlom i Andreom Agasijem.

Dostignuća Bjorna Borga, Roda Levera, Roja Emersona, Rafaela Nadala, Pita Samprasa i Rodžera Federera ne moraju da budu nedostižna za srpskog tenisera ali je nema sumnje da će Novaku biti jako teško da do kraja karijere stigne do još pet trofeja na Grend slemovima čime bi dospeo u društvo petorice najboljih u ovoj kategoriji ikada.

Pogledajte kako izgleda lista tenisera sa najvećim brojem osvojenih Grend slemova.

Tabela

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke