Verovali ili ne, i Kirjos ume da kaže - ''IZVINITE''!

Autor: Beta Beta
sreda 12.10.2016.
23:58
Izvor: Beta

Posle nerazumnog ponašanja, usledilo je - izvinjenje.

BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
BETA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Kao što smo objavili ranije danas, australijski teniser Nik Kirjos rekao je danas da ništa ne duguje navijačima, posle zvižduka koje je dobio zbog slabog zalaganja u meču drugog kola mastersa u Šangaju protiv Miše Zvereva.

Kirjos je danas izgubio od Zvereva sa 3:6, 1:6, a tokom meča je u više navrata prilikom servisa nezainteresovano samo prebacio lopticu preko mreže. On je u jednom poenu odmah po servisu krenuo ka klupi, pa protivniku nije bilo teško da osvoji poen. Australijanac se raspravljao sa jednim navijačem, a od sudije je dobio upozorenje zbog psovanja.

"Ništa im ne dugujem", rekao je Kirjos, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kirjos je juče pobedio Sema Kverija u prvom kolu, a posle meča je rekao da mu je bilo dosadno.

On je priznao da je danas "hteo da se izvuče na lakši način" i da je malo "tapkao" lopticu protiv Zvereva, ali je rekao da navijači nisu u pravu što ga kritikuju.

"Da znaju šta pričaju, oni bi bili na teniskom terenu. Zaista ne mogu da razumem. Oni ne znaju kroz šta prolazim. Ako vam se ne sviđa, ne tražim da dolazite da gledate meč, samo idite. Ako ste tako dobri u davanju saveta i tako dobri u tenisu, zašto niste dobri kao ja? Zašto niste na turnirima?",
rekao je on.

Kirjos je dodao da ga uopšte nije briga da li će se plasirati na Završni ATP turnir u Londonu, na kome učestvuje osam najboljih igrača. On je 12. teniser sveta, što mu je najbolji plasman na ATP listi.

Kirjos se nekoliko sati posle današnjeg meča izvinio putem Tvitera.

"Danas nisam bio dovoljno dobar na više nivoa, bolji sam od toga. Mogu da tražim izgovore, ali nema ih. Izvinite. Još radim na sebi", naveo je dvadesetjednogodišnji Kirjos.

Australijanac je u prošlosti imao problema sa ponašanjem. Prošle godine je kažnjen sa 1.500 dolara zbog psovki na turniru u Šangaju, a bio je suspendovan na 28 dana pošto je tokom meča sa Stenom Vavrinkom vredjao devojku švajcarskog tenisera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Thursday, 13.10.2016
01:42

Da postoji neko ko se o ovome brine,on ne bi video tenis do kraja zivota. Ovakvo ponizavanje turnira,organizatora i publike,u zivotu nisam video.