Verovali ili ne, Monika Seleš - Ema Radukanu 7:1!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.09.2021.
16:28
Izvor: Sportske.net

Svaka čast Emi, njen uspeh izgleda čudesno, ali bilo je i drastičnijih primera.

Epa/Frank Leonhardt
Epa/Frank Leonhardt

Povezane vesti

Ženski tenis je u Njujorku u protekle dve nedelje dobio bar dve nove velike zvezde, od kojih se izdvojila talentovana Britanka rumunskog porekla Ema Radukanu.

Ona je prva Britanka koja je posle 44 godine osvojila jedan Gren Slem trofej, a njen uspeh je još impresivniji ako se ima u vidu da je to učinila sa nepunih 19 godina, i to bez ijednog izgubljenog seta od početka kvalifikacija pa do kraja turnira!

Zaista, fantastičan rezultat, a nadamo se da će u narednim sezonama pokazati kontinuitet dobrih igara i rezultata, što mnogim današnjim vodećim teniserkama nedostaje.

Ali, ako je ono što je Ema uradila u Njujorku izgleda čudesno, šta se tek može reći za rezultate Monike Seleš u njenim godinama.

''Mala Mo'' je rođena decembra 1973. godine, a pre nego što je napunila devetnaest godina mogla se pohvaliti sa, verovali ili ne, čak SEDAM Gren Slem trofeja!

Rođena Novosađanka koja je posle raspada Jugoslavije uzela američko državljanstvo je zaključno sa 1992. godinom imala u svojim vitrinama dve titule na Australijan openu /1991. i 1992./, tri uzastopne na Rolan Garosu, od 1990. do 1992, dve na US openu 1991. i 1992, uz jedno finale Vimbldona 1992. godine.

Nažalost, u jeku njenog najvećeg uspona, 1993. godine je doživela onaj divljački napad nožem nasred teniskog terena u Hamburgu, posle čega više ništa nije moglo da bude isto, iako je i 1996. uspela da osvoji još jedan Australijan open.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke