Vilander uoči finala: "Beretini će osvojiti Grend slem titulu"

Autor: Sportske Net
subota 10.07.2021.
19:40
Izvor: Sportske.net

Šveđaninu se dopada Italijanova igra.

EPA-EFE/ATIENZA
EPA-EFE/ATIENZA

Povezane vesti

U nedelju se igra finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Matea Beretinija. Bivši teniser, a današni analitičar ovog sporta Mats Vilander odao je priznanje italijanskom teniseru. 

"Veoma je dobar. Ono što je uradio na početku četvrtog seta protiv Hurkača je znak koji svi želimo da vidimo kod igrača. Izgubio je treći set i nije mu bilo važno. To je za mene znak da će postati jedan od najboljih na svetu, bez dileme će osvojiti Grend slem titulu", rekao je Vilander za "Ubitenis".

On je dodao i šta je to što sputava Beretinija. 

"Mateo na travi zna da sakrije svoje slabosti, što je od velike važnosti. Svi veliki igrači to znaju da urade, pa Federer je pravi primer. Njemu je forhend, za razliku od Beretinijevog bekhenda, slaba tačka. Rodžer je znao da se odbrani", kazao je on i dodao:

"Ako gledam druge, kao na primer Zvereva, pokušava snažno da igra sa obe strane, ali tamo gde su slabiji greše. Mateo zna šta bi trebalo da uradi, ne pokušava da igra jako na slabiji udarac. Puno rizikuje forhendom, ali bi i drugi isto radili kada bi isti imali kao on. Siguran sam da će biti uspešan na travi i betonu", završio je Vilander.

Svetski broj jedan se sa 9. teniserom sveta bori za 20. grend slem titulu, dok bi Italijanu ovo bila prva. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke