Vilijams dobila specijalnu pozivnicu za US Open

Autor: Sportske Net
sreda 18.08.2021.
20:45
Izvor: Sportske.net

I još nekoliko tenisera i teniserki...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Dvostruka šampionka US Opena, američka teniserka Venus Vilijams dobila je danas specijalnu pozivnicu za taj turnir, saopštili su organizatori.

Vilijams je u karijeri osvojila sedam grend slem titula, od kojih dve na Ju Es Openu 2000. i 2001, ali je trenutno na 112. mestu na WTA listi, odnosno ne nalazi se medju prvih 104 koje su direktno ušle u glavni žreb.

Ona nije propustila nijedno izdanje Otvorenog prvenstva SAD još od 2006. godine kada ga je "preskočila" zbog povrede zgloba. Takodje, na Ju Es Openu je stigla i do svog poslednjeg grend slem polufinala 2017. godine.

Specijalnu pozivnicu dobila je i nekada deveta teniserka sveta Koko Vandevej. Ova Amerikanka se borila sa povredama u poslednje vreme i trenutno je 160. na WTA listi.

Američke tinejdžerke Kejti Mekneli, Hejli Baptist i  Kejti Volinets takodje su dobile specijalne pozivnice, zajedno sa Emom Navaro i Ešli Kriger.

Kada je reč o muškoj konkurenciji, specijalnim pozivnicama su za dobre igre ove sezone nagradjeni Amerikanci Dženson Bruksbi i Brendon Nakašima.

"Vajl kard" je dobio i nekada deveti teniser na ATP listi, Amerikanac Džek Sok, kao i Emilio Nava, Ernesto Eskobed, Sema Rifis, Zakari Svajda, Maks Pursel i Storm Sanders.

Otvoreno prvenstvo SAD počinje 30. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke