Zimonjić: "Amerika izraziti favorit, pokušaćemo da iznenadimo"

Autor: Beta Beta
utorak 23.01.2018.
23:47
Izvor: Beta

Selektor srpskih tenisera Nenad Zimonjić rekao je danas da će duel Dejvis kupa sa SAD biti izuzetno težak i da je protivnik veliki favorit.

Epa/Srđan Suki
Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Srbiju će predstavljati Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Peđa Krstin i Miljan Zekić.

"Očekuje nas težak meč, američki tim je izuzetno jak. Sve njih karakteriše jak servis, neće sigurno biti lako našim igračima da se nose sa njihovim najjačim oružjem. Opet, šljaka je za njih najslabija podloga, zato smo je izabrali, na kojoj i Lajović i Đere igraju izuzetno dobro i mislim da tu leži naša mogućnost da iznenadimo velikog favorita u ovom susretu", rekao je Zimonjić.

Selektor SAD Džim Kurijer će na raspolaganju imati jak sastav koji čine Sem Kveri, Džon Izner, Rajan Herison i Stiv Džonson.

Dejvis kup reprezentacija Srbije je do sada dva puta igrala protiv SAD u Svetskoj grupi i oba puta je pobedila u neizvesnim duelima.

"U tim mečevima smo učestvovali u najjačem sastavu, ovog puta povrede su omele naše igrače, tako da će biti izuzetno teško", naveo je Zimonjić.

On je naveo da je jedini adut to što je Srbija imala priliku da bira podlogu, kao i velika podrška publike u Nišu, za koju je kazao da je "uvek bila sjajna".

"Do sada smo sve mečeve u Nišu pobeđivali, nadam se da ćemo naći načina da i ovog puta uspemo u tome", kazao je selektor Srbije.

Zimonjić je podršku publike istakao kao izuzetno važnu u Dejvis kupu i istakao da je vetar u leđa najvažniji u pokušaju da se iznenadi selekcija SAD.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke