Zimonjić i Krajinović: "Zaslužena pobeda protivnika"

Autor: Beta Beta
subota 16.07.2016.
21:10
Izvor: Beta

Svi su složni da naš dubl nije dorastao danas Britancima.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Filip Krajinović rekli su da nisu bili potpuno spremno ušli u današnji meč dublova, ali da je Velika Brianija zasluženo povela s 2:1 u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

"Oni su bili favoriti u ovom meču. Loše smo počeli, oni su to iskoristili i prvi set lako priveli kraju. U drugom smo uspeli da se održimo u igri, da spasimo nekoliko brejk lopti, a onda odlično da odigramo u taj-brejku. U prva dva gema na njihov servis u trećem smo imali šanse da meč okrenemo u našu korist, ali nismo uspeli. Kasnije se osetio u pad igri kod Filipa i mene... Pokušali smo poen da donesemo, izvukli smo sve iz sebe, iako nismo bili 100 odsto spremni", rekao je Zimonjić novinarima posle meča.

Teniska reprezentacija Velike Britanije povela je sa 2:1 protiv Srbije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su danas na stadionu Tašmajdan u Beogradu u dubl meču Džejmi Marej i Dominik Inglot pobedili Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića u četiri seta, 6:1, 6:7 i 6:3 i 6:4.

"Izašli smo u kombinaciju za koju mislimo da je najbolja u ovom trenutku, jer nismo sigurno da je Janko Tipsarević spreman na napore za sva tri dana... Mislimo da ima više šansi da pobedi Džejmsa Vorda, nego da ih nadigramo u dublu. Verujem u našu ekipu da može sutra da dođe do preokreta. Pozvao bih navijače da sutra ponovo dođu i podrže Janka i Ducija (Dušana Lajovića)", rekao je Zimonjić.

Krajinović je ocenio da je Srbija danas odigrala solidan meč.

"Šteta za ovaj meč. Mislim da smo odigrali solidno, onoliko koliko smo mogli. Na početku se videlo da samo malo bio u strahu, pa sam prvi set odigrao slabije. Posle sam se opustio i pružio maksimum, ali bili su bolji. Bila je čast igrati sa Zimonjićem. Hvala mu što je izašao u susret. Žao mi je što smo izgubili, ali i dalje smo u igri. Sutra verujem u preokret", rekao je Krajinović.

Selektor Bogdan Obradović čestitao je Britancima na pobedi, ali i svojim igračima na borbi.

"Čestitam Britancima na pobedi. Igrali su dobar tenis danas. Zimonjiću hvala što je rizikovao ovo malo što mu je ostalo od karijere, iako ima probleme s povredom. Izašao je da se bori i čestitke na tome. Takodje i Filipu čestitam. Malo je takvih igrača koji će da izaberu da igraju za svoju zemlju i da se bore. Nisu štitili sebe, već su gledali interes tima", rekao je Obradović.

On je dodao je s namerom odmarao Tipsarevića za sutrašnji duel, jer veruje da može da povedi Vorda i da Srbija može do preokreta.

"Dobra je atmosfera u ekipi... Meni je bitno ko je koliko spreman za mečeve. Napravili smo ovaj manevar s razlogom. Verujm da će na kraju imati značaj ova promena", kazao je Obradović.

Britanci su juče poveli s 1:0, pošto je Kajl Edmund s 3:0 pobedio Janka Tipsarevića, a izjednačenje Srbiji danas je doneo Dušan Lajović pobedom od 3:0 nad Džejmsom Vordom.

"Čestitam i Duciju. On je danas obavio svoj posao kako treba
", kratko je prokomentarisao Obradović pobedu Lajovića.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Lajović će od 15 časova na stadionu Tašmajdan igrati protiv Edmunda, a po završetku tog meča na teren će izaći Tipsarević i Vord.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke