Deset najboljih fudbalera koji imaju 35 i više

Autor: Dragan Milosavljević
utorak 24.03.2015.
21:31
Izvor: Sportske.net

Pojedini fudbaleri su kao vino, što su stariji to su bolji. Mladi igrači imaju mnogo toga da nauče od "matoraca".

Beta/AP Photo/Alessandro Di Marco, Ansa
Beta/AP Photo/Alessandro Di Marco, Ansa

Povezane vesti

Mi ćemo vam predstaviti listu od 10 najboljih koji imaju 35 ili više godina a i dalje igraju na vrhunskom nivou i predstavljaju glavni pokretački motor svojih ekipa.

Frančesko Toti

Toti

Trenutno ima 38 godina i jedan je od najstarijih vrhunskih fudbalera. Kada je bio na vrhuncu karijere, mogao je da bira klub u koji će preći ali je ostao u Romi i sasvim zasluženo je postao legenda kluba. Izjavio je da će se povući u narednih godinu ili dve dana. Jedan od najvećih u istoriji ove igre, nema šta.

Andrea Pirlo

Italy Soccer Serie A

"Fudbalski Mocart". Što je postajao stariji sve je bolje igrao i postao je oslonac u igri "Azura". Posle prelaska u redove Juventusa, takođe je postao glavni šraf u mašineriji iz Torina. Ove godine će napuniti 36 godina i nema sumnje da nas u narednom periodu očekuju još pregršt majstorija.

Frenk Lampard

Britain Soccer Premier League

Ove sezone je uglavnom u drugom planu kada je u pitanju ekipa Sitija, ali nema sumnje da je i dalje jedan od najboljih "matoraca" u svetu fudbala. Dugi niz godina je uz Džona Terija bio oslonac ekipe sa "Stamford Bridža". Ove godine će napuniti 37 godina.

Đanluiđi Bufon

Bufon

Svakako jedan od najboljih golmana u istoriji fudbala. Kakav je čovek pokazao je i kada je sa klubom igrao u drugoj ligi Italije. Poslednja karika u lancu odbrane "Azura" i Juventusa, često i neprelazna. U januaru je napunio 37 godina.

Antonio Di Natale

Italy Soccer Serie A

Čuveni "Toto" je i dalje udarna napadačka igla ekipe iz Udina. U žestokoj konkurenciji je uspeo i da postane najbolji strelac Serie A dva puta. U 37. godini je i dalje najbolji strelac svoje ekipe sa 9 pogodaka. Jedan od legendarnih igrača sa "čizme".

Didije Drogba

Britain Soccer Premier League

"Zver" od napadača kako ga mnogi nazivaju. Istinska legenda "Stamford Bridža". Ima 36 godina ali mu njuh za golove ne nedostaje.  Tresao je mreže i u dresu Marseja i Galatasaraja.

Tim Hauard

Britain Soccer Premier League

Jedan od najboljih fudbalera koji su došli sa tla Amerike. Ostavio je dubok trag u Premijer ligi i spada u red najboljih golmana koji su branili na "ostrvu". Veliki Aleks Ferguson je imao samo reči hvale za "Bradonju". Ima 35 godina ali njegova karijera kao da tek počinje. Na svetskom prvenstvu u Brazilu je pravio bravure na golu "Jenkija".

Klaudio Pizaro

Germany Soccer Cup Final

Legendarni napadač Bajerna. Večito u drugom planu ali uvek uspe da se nekoliko puta upiše u strelce. Pravi gol igrač. Ima 36 godina ali i dalje igra na vrhunskom nivou.

Miroslav Klose

Brazil Soccer WCup Germany Argentina

Ovaj nemački napadač kao da nema nameru da prestane da daje golove. Najbolji strelac u istoriji svetskih prvenstava. Koliki je profesionalac govori i podatak da je svom sinu polomio ruku kad mu je šutirao penal jer je rezultat bio neizvestan. Ove godine će napuniti 37 godina ali nema sumnje da će i dalje biti prava napast za golmane.

Rafael Markez

Brazil Soccer WCup Mexico Cameroon

Uz Gvatemoka Blanka jedan od najvećih legendi meksičkog fudbala u istoriji. Četiri puta je nastupao na svetskim prvenstvima za svoju selekciju. Dugo je bio oslonac odbrane Barselone. Ima 36 godina ali je i dalje u mogućnosti da nastupa u najjačim svetskim ligama.

Ne propustite