Ko su najefikasniji timovi Evrope?

Autor: Miloš Marković
utorak 30.12.2014.
13:40
Izvor: Sportske.net

Nećete se previše iznenaditi kada pogledate listu najefikasnijih i najubojitijih timova Starog kontinenta.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Analiza učinka u dosadašnjem delu sezone, broju postignutih golova, šuteva na gol i procentu uspešnosti, tabela najefikasnijih timova u Evropi kazuje da je na prvom mestu (zasluženo) evropski šampion, Real Madrid.

Real Madrid ove sezone postiže 3.67 pogodaka po utakmici, sa prosečnih 15 udaraca na gol po jednoj odigranoj utakmici. Napadačka moć u vidu Kristijana Ronalda, Gereta Bejla, Karima Benzeme, Tonija Krosa i Hamesa Rodrigeza na svom raspolaganju ima Karlo ANćeloti na pravi način dolazi do izražaja.

Kraljevi se na vrhu liste nalaze ispred Barselone, Bajern Minhena, Mančester Sitija i Čelsija.

Leo Mesi i Nejmar, kao predvodnivi katalonskog tima, ne zaostaju mnogo za večitim rivalima, Barselona na drugom mestu ima prosek od 2.56 golova po meču. Bivši trener Barselone, Pep Gvardiola, sa svojim novim timom vreba sa treće pozicije i 2.41 gola po utakmici.

Čelsi kao vodeći tim Premijer Lige ima bod prednosti ispred Mančester Sitija, ali ova dva tima na listi najefikasnijih u Evropi stoje rame uz rame sa prosekom od 2.16 pogotka po meču.

Top 10 kompletiraju Juventus (2.13), Lion (2.11), marsej (2.00), Frankfurt (2.00) i Volfsburg (1.94, koliko ima i Atletiko Madrid na 11. mestu).

Kompletnu listu sa parametrima koji su ušli u proračun pogledajte OVDE.

Ne propustite